Volledig scherm
© Royal Promotions

'Soldaat' ontvangt 2,5 miljoenste bezoeker

De musical Soldaat van Oranje verwacht woensdag de 2,5 miljoenste bezoeker. De productie is al zeven jaar achtereen te zien in de TheaterHangaar in Katwijk en is een doorslaand succes: bijna een op de drie bezoekers (30 procent) bezocht de voorstelling meer dan één keer.

De musical in de tot theater verbouwde hangar van het voormalige militair vliegveld Valkenburg is de langstlopende en meest bezochte voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis. De voorstelling over het leven van Erik Hazelhoff Roelfzema is al meer dan 2.250 keer opgevoerd. Hij was in de Tweede Wereldoorlog verzetsstrijder, oorlogspiloot en later adjudant van koningin Wilhelmina.

Komend voorjaar vindt een speciale voorstelling van de musical plaats voor doven en slechthorenden. Die staat gepland op 18 april.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32787 stemmen