Volledig scherm
Vanaf zaterdag speelt de musical Soldaat van Oranje in een nieuwe samenstelling. © ANP Kippa

Soldaat van Oranje heeft nieuwe acteurs in cast

De musical Soldaat van Oranje speelt vanaf zaterdag in een vernieuwde samenstelling. Na een repetitieperiode speelt Barbara Pouwels de rol van koningin Wilhelmina. Jochem Smit neemt de rol van Paul op zich, maakte de producent zaterdag bekend.

Raymond Paardekooper en Genio de Groot spelen afwisselend de rol van Van ’t Sant, de adjudant van koningin Wilhelmina. Pouwels deelt de rol van Wilhelmina met Debbie Korper.

3 miljoen bezoekers

Soldaat van Oranje gaat over de oorlogsjaren van verzetsheld Erik Hazelhoff Roelfzema. Sinds de première in 2010 bezochten meer dan 3 miljoen mensen het stuk in De TheaterHangaar in Katwijk. Onlangs werd het bekroond met een speciaal in het leven geroepen Musical Award voor Unieke Prestatie. De musical ontving de award vanwege de ongekend lange speelduur, het unieke bezoekersaantal en de bijdrage aan de nagedachtenis aan de Tweede Wereldoorlog.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”