Volledig scherm
MECC © PR

Songfestivalcommissie gaat vandaag op bezoek in Maastricht

Maastricht mag zich woensdag bewijzen als ideale songfestivalstad. De stad krijgt bezoek van de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS.

Een dag na de bekendmaking dat alleen Rotterdam en Maastricht nog in de race zijn om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren begint de selectiecommissie al met werkbezoeken aan de twee kanshebbers. Vandaag wordt het MECC in Maastricht bezocht en morgen gaat een delegatie naar Ahoy in Rotterdam, bevestigen woordvoerders van de evenementenlocaties.

De commissie wordt in Maastricht ontvangen door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Na het ontvangst gaan ze om de tafel met specialisten en wordt het bidbook in zijn geheel doorgenomen, laat Frank Mimpen, commercieel directeur van het MECC, weten. ,,Alles op technisch, operationeel en logistiek vlak wordt inhoudelijk besproken en we zullen eventuele vragen beantwoorden. Daarna volgt een rondleiding door het complex met de mogelijke locaties."

Rotterdam zal de commissie morgen met open armen ontvangen met een delegatie vanuit de gemeente en Ahoy. Of burgemeester Ahmed Aboutaleb door ook bij is, is nog niet bekend.

Bidbooks
Vorige week woensdag presenteerden de steden die het songfestival wilden binnenhalen hun bidbooks bij de NPO. Gisteren werd duidelijk dat Utrecht, Arnhem en Den Bosch afvielen. Het bid van Maastricht en Rotterdam was inhoudelijk sterker dan de andere drie, meldde de organisatie. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de voorgestelde accommodaties en de financiële bijdrage die de steden willen leveren.

De verwachting is dat half augustus zal worden bekendgemaakt in welke stad volgend jaar het songfestival wordt gehouden.

 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.