Sonja Holleeder aan het woord in documentaire John van den Heuvel

Sonja Holleeder spreekt voor het eerst op televisie over haar leven met de in 2003 geliquideerde Cor van Hout en de aanslagen die daarvóór op hem zijn gepleegd. Ze deelt voor de camera haar gevoelens en emoties in de documentaire Moorddossier Holleeder die misdaadjournalist John van den Heuvel voor streamingdienst Videoland maakte.

Topcrimineel Willem Holleeder staat op dit moment terecht voor vijf moorden en een geval van doodslag. Voor de documentaire reconstrueerde John van den Heuvel de liquidaties en sprak hij met nabestaanden en vrienden van de slachtoffers. In de interviews vertellen April van der Bijl, de dochter van Thomas van der Bijl, en een onherkenbaar gemaakte Sonja Holleeder waarom zij ervan overtuigd zijn dat Holleeder verantwoordelijk is voor de moorden op Thomas van der Bijl en Cor van Hout.

Zelf spreekt de misdaadverslaggever voor het eerst over een gewelddadige inbraak bij hem thuis, die volgens Van den Heuvel is uitgevoerd door handlangers van Willem Holleeder. John:  ,,In de strafzaak tegen Holleeder gaat het natuurlijk vooral om droge feiten en de juridische onderbouwing van de bewijzen. Deze documentaire toont juist hoeveel leed de moorden tot op de dag van vandaag veroorzaken bij vrienden en nabestaanden.”

De vijftig minuten durende documentaire Holleeder is vanaf woensdag 23 januari te zien. 

Volledig scherm
John van den Heuvel sprak met Sonja Holleeder, maar in zijn documentaire komt ze niet herkenbaar in beeld. © screenshot Videoland

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (52%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (21%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
33122 stemmen