Volledig scherm
Sonja Silva: links in 1999 en rechts anno 2015. © ANP/Privéfoto

Sonja Silva onder het mes voor maagverkleining

Voormalig TMF-vj en actrice Sonja Silva (38) laat morgen operatief haar maag verkleinen om voor eens en altijd af te rekenen met overgewicht. Silva - die al sinds haar 15de aan de 'oververmoeidheidsziekte' ME lijdt en daardoor vaak op bed moet liggen - is helemaal klaar met haar kledingmaat 48. ,,Ik wil mijn oude figuur weer terug'', schrijft ze ietwat wanhopig op haar blog.

Volledig scherm
Sonja in 2000. © ANP/Kippa
Volledig scherm
© Brunopress

Sonja Silva deed er volgens eigen zeggen best lang over om definitief de knoop door te hakken. Maar na wekenlang onderzoek op internet naar de voor- en nadelen van een maagverkleining ging ze toch overstag. Morgen gaat ze onder het mes voor een zogenoemde gastric bypass. Op haar blog vertelt ze waarom ze de ingreep laat doen.

Sonja, vandaag: ,,21 april 2015 wordt de officiële start van mijn nieuwe leven. Ik doe dit voor mijzelf, om weer met een gezond gewicht verder te kunnen. Mijn startgewicht is precies 106 kilo. Ik ben nu zo'n anderhalve week aan het lijnen om zo fit mogelijk te zijn op de dag van de operatie. Vanochtend heb ik mezelf gewogen bij de diëtiste en ik woog 101,3. Netjes afgevallen dus. In het paasweekend heb ik lekker gegeten waar ik zin in had en daarna weer wat strenger voor mezelf geweest. Vandaag heb ik voor mezelf voor een langere tijd bewust afscheid genomen van chocolade. My guilty pleasure. Ik ga afvallen, dat staat vast''.

Hulpmiddel
Hoeveel gewicht ze na de ingreep zal verliezen is nog even afwachten, benadrukt Sonja. ,,Dat ligt volledig bij mij. Ik heb een aantal vrouwen gesproken die in het eerste half jaar heel veel afvielen en vervolgens niets veranderden aan hun levensstijl. Dat betekent dat je weer gaat aankomen omdat je maag dan simpelweg weer uitrekt. De bypass is slechts een hulpmiddel. Het is aan mij om te zorgen dat ik me aan de regels houd en genoeg beweeg. Ik ben er helemaal klaar voor''.

Ze kijkt nu al uit naar een slanker figuurtje, maar verzekert met wat maatjes minder niet helemaal los te zullen gaan in modezaken. ,,Ik heb thuis dozen vol kleding staan, variërend van maat 40 tot 44 en meer. Dus ga ik eens lekker shoppen in m'n eigen berging''. 

Sonja trouwde eind vorig jaar met Pyke Pos. Pos is bekend als finalist van het vierde seizoen van X Factor. Hij deed ook mee aan The Voice of Holland. Voor Sonja was het haar vierde huwelijk. Haar huwelijk met man nummer drie duurde iets meer dan 4 maanden.

Volledig scherm
© Wiberto van den Boogaard
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement