'Soulsister' Berget Lewis unaniem door in The X Factor

VideoBerget Lewis heeft indruk gemaakt met haar optreden in de Britse talentenjacht The X Factor. De 45-jarige soulzangeres uit Amsterdam maakte gisteren haar opwachting in het nieuwe seizoen en blies de jury omver met het nummer Purple Rain van Prince. 

,,Nederland is te klein voor me. Ik wil als soulzangeres een groter publiek en Engeland is de poort tot de hele wereld. Ik ben op zoek naar iets nieuws en ik hoop dat X Factor dat me kan geven. Als het gaat zoals ik wil, dan gaat het mijn leven veranderen'', introduceerde Berget zichzelf vlak voor haar auditie.

Haar krachtige stem imponeerde juryleden Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh en Nicole Scherzinger. Ze kreeg vier keer een 'ja' en is daarmee door naar de volgende ronde. 

Mogelijk krijgt Berget het nog moeilijk met de doorgaans kritische Simon. ,,Als je hier staat als 20-jarige onervaren zangeres en zou zingen zoals je nu doet, dan zou ik over de tafel springen. Je moet iets nieuws laten zien, maar ik neem het risico'', liet hij weten. Volgens Sharon heeft de Amsterdamse veel talent. ,,Ik houd van mijn diva's'', oordeelde Louis. Nicole noemde Berget een 'soulsister'.

De zangeres zelf is lyrisch over haar prestatie. ,,Het is geen droom. Het is echt!'' Via Instagram verzekert ze haar fans dat ze ook in Nederland zal blijven optreden.

Volledig scherm
© YouTube