Volledig scherm
© EPA

Soulzangeres Sharon Jones (60) overleden

Sharon Jones is vrijdag op 60-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse soulzangeres werd beroemd om haar energieke optredens met haar vaste band The Dap-Kings.

Jones brak in 2002 door, toen ze met The Dap-Kings het album 'Dap Dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings' uitbracht. In totaal bracht de groep zeven albums uit, als laatste een kerstalbum 'It's a Holiday Soul Party' in 2015.

In 2013 werd bij de zangeres alvleesklierkanker gediagnosticeerd. De documentaire Miss Sharon Jones laat haar terugkeer in het artiestenleven zien. Bij de première van de documentaire liet Jones weten dat de kanker was teruggekeerd. Ze werd genomineerd in 2014 voor een Grammy Award voor het album Give the People What They Want.

Sharon Jones zou drie maanden geleden optreden in Amsterdam en bij Pukkelpop maar ze moest haar Europese tour om gezondheidsredenen afbreken. Haar vertegenwoordiger liet vrijdag weten dat de zangeres in een ziekenhuis in de staat New York is overleden in het bijzijn van haar bandleden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement