Volledig scherm
Jake Gyllenhaal en Tom Holland in Spider-Man: Far From Home. © AP

‘Spider-Man verdwijnt uit Marvel-filmuniversum door onenigheid’

Het is gedaan met Spider-Man binnen het zogeheten Marvel Cinematic Universe (MCU). Disneys Marvel Studios en Sony Pictures kunnen het namelijk niet eens worden over de financiering van toekomstige films, meldt The Wrap.

In 2016 verscheen Spider-Man (gespeeld door Tom Holland, red.) voor het eerst in het MCU, de doorlopende verhaallijn die in een aantal Marvel-films wordt verteld. Hij kreeg een rolletje in Captain America: Civil War. Hierna verschenen de box-office-knallers Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home. Deze films sleepten miljarden dollars binnen. Deze week stootte Spider-Man: Far From Home  zelfs de James Bond-film Skyfall van de troon als film die bij filmstudio Sony het meest in het laatje bracht.

Een zeer lucratieve samenwerking dus voor Disney, die Marvel Studios bezit, en Sony, eigenaar van de rechten op het personage Spider-Man. Maar aan die samenwerking is nu een einde gekomen. Volgens ingewijden stapte Marvel Studios uit de deal. Disney laat Marvel Studios-baas Kevin Feige, die The Avengers: Endgame én de laatste twee Spider-Man-films produceerde, niet langer aan Spider-Man werken. Dat zou ook betekenen dat Spider-Man niet meer mag verschijnen en in het MCU, waar hij in de laatste film juist werd neergezet als de opvolger van Iron Man binnen The Avengers.

  1. Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-cover in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    Miley Cyrus verbaast wereld met Pink Floyd-co­ver in leren outfit: 'Zij heeft mijn depressie genezen’

    De extravagante Amerikaanse actrice-zangeres Miley Cyrus heeft gisteravond op een festival in Las Vegas vriend en vijand verbaasd door een wel heel verrassende cover uit de hoge hoed te toveren. De goedlachse Hollywoodster koos op het jaarlijkse iHeartRadio Music Festival voor een nummer van Pink Floyd en deed dat helemaal niet onverdienstelijk, stellen critici. ,,Mijn respect voor Miley is gestegen.”