Volledig scherm
Jake Gyllenhaal en rechts Tom Holland als Spider-Man. © Sony

Spider-Man weg bij Marvel, verdwijnt uit films als The Avengers

Slecht nieuws voor fans van Spider-Man. De onderhandelingen tussen Marvel Studios en Sony zijn stukgelopen en dat betekent dat de superheld niet meer te zien zal in de Marvel Cinematic Universe, de doorlopende verhaallijn die in een aantal Marvel-films als The Avengers wordt verteld.

Tony Vinciquerra, de ceo van Sony, bevestigt het vertrek van Spider-Man bij Marvel vandaag aan het Amerikaanse tijdschrift Variety. Hij stelt dat de deur voorlopig is gesloten voor verdere samenwerkingen. Opvallend, omdat de film Avengers: Endgame, die recent uitkwam de film met de grootste opbrengst ooit was. Spider-Man: Far From Home passeerde onlangs ook de grens van 1 miljard dollar.

De twee filmstudio's hebben nu besloten dat ze niet langer samen kunnen werken. De onderhandelingen over nieuwe films zijn stukgelopen. Vinciquerra spreekt dat er geen onenigheid is tussen Sony en Marvel. Maar het besluit houdt wel in dat de Spider-Man van acteur Tom Holland zal verdwijnen uit de Marvel-wereld. Wel kunnen er nog zogenoemde standalone-films over de spinachtige superheld gemaakt worden.

Captain America

In 2016 verscheen Spider-Man voor het eerst in het Marvel Cinematic Universe. Hij kreeg een rolletje in Captain America: Civil War. Daarna was hij ook nog te zien in box-office-knallers Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home