Volledig scherm
Sylvana Simons © Marco Okhuizen

Spirituele Sylvana Simons: Ik ben een godin

Sylvana Simons vindt de bevalling van haar oudste kind Salvatore haar meest spirituele ervaring ooit. Dat zegt de presentatrice met politieke ambities in het magazine Paravisie waar ze deze maand gasthoofdredacteur van is. ,,Dat moment beschrijf ik als kennismaking met het goddelijke in mijzelf."

Quote

God woont in mij en samen zijn we onverzette­lijk

Sylvana Simons

In het tijdschrift over het paranormale vertelt de 45-jarige Simons over haar verkenningstocht in het spirituele leven. Als jong meisje ontdekte ze de kinderbijbel, maar die interpreteert ze op haar eigen manier. Tegenwoordig ziet ze de mens als een spiritueel wezen. ,,God woont in mij en samen zijn we onverzettelijk", legt ze uit.

Haar eerste bevalling noemt ze nog altijd het hoogtepunt in haar spirituele leven. ,,Waren de negen maanden voorafgaand al wonderlijk, het moment dat ik mijzelf letterlijk leven de wereld in zag brengen, gedreven door een oerkracht die ik niet zelf aanboorde maar die bezit van mij nam en mijn lichaam door de woeste golven van barensweeën loodste, wist ik het zeker: ik ben een godin."

Volledig scherm
© Marco Okhuizen

Rituelen
In het dagelijkse leven hecht ze waarde aan kleine rituelen. ,,Zoals uitgebreid reinigen en verzorgen van lichaam en geest. Elke dag neem ik ruim de tijd voor mijn ochtendroutine. Na het douchen masseer ik mezelf met een heerlijk geurende etherische olie en heb ik een goed gesprek met mezelf in de spiegel. Ik bevraag mezelf, vergeef mezelf en complimenteer mezelf."

Deze rituelen zorgen ervoor dat de voormalige TMF-vj, zo stelt ze, met rein lichaam en geest de deur uit gaat. Daarnaast maakt de uitgesproken tv-persoonlijkheid elke avond ook nog even tijd voor een stil moment. ,,Als social media junkie neem ik op die manier afstand van al het aardse. Geen input, geen output, maar gewoon alleen even 'zijn'.

Quote

Ik bevraag mezelf, vergeef mezelf en complimen­teer mezelf

Nogmaals Simons