Spontane jamsessie Jett Rebel en Glennis Grace scoort: ‘Weergaloos!’

De spontane jamsessie die Glennis Grace en Jett Rebel voorafgaand aan De Wereld Draait Door gisteravond deden is een hit op social media. De powerzangeres en het flamboyante multitalent besloten samen het nummer Chain of Fools te coveren. Vooral de muzikaliteit van Jelte Tuinstra, zoals de zanger echt heet, wordt geroemd. Een kleine greep uit de reacties: ‘Weergaloos’, ‘Eenzame klasse’, ‘Briljant’ en ‘Kippenvel’. 

Artiesten die bij De Wereld Draait Door komen spelen, vermaken regelmatig het publiek vooraf door muziek te spelen. Gisteravond waren Jett Rebel en Glennis Grace te gast en zij besloten spontaan een interpretatie te maken van Aretha Franklins Chain of Fools. Het werd iets unieks voor degenen die er live bij waren en dat deed de redactie van het programma besluiten om een clipje van het optreden online te zetten.

Te horen en te zien is hoe Rebel het nummer inzet, zingend en op gitaar. Grace roept nog: ,,Als jij hem inzet, weet ik dat ik goed zit.” Wat volgt is een muzikale jamsessie met gitaarsolo's, maar ook stembandacrobatiek tussen de twee vocalisten. Het publiek geniet er zichtbaar van en ook Matthijs van Nieuwkerk reageert enthousiast.

Op social media zijn de reacties onverminderd positief. Het filmpje is al bijna 50.000 keer bekeken op Twitter en ruim 500 keer geliket. ‘Dank voor het delen dit is zo gaaf thanks’, schrijft iemand en hij is nog mild. Een volgende wil het grootser aanpakken: ‘Geef die mensen een spontaan concert in Ahoy ofzo.’ Weer iemand anders vergelijkt Rebel met een iconisch artiest: ‘Hoor ik hier een vleugje Prince?’ De conclusie is in ieder geval duidelijk: ‘Veel meer van dit , graag!!!!’ schrijft ene Linda.

Clubtournee

Rebel was gisteravond te gast in DWDD om een kleine clubtournee aan te kondigen. De artiest wil wel weer eens wat anders dan grote zalen en festivals, daarom gaat hij de volgende maand langs de kleinere clubs. Hij wil zijn fans graag in de ogen kunnen kijken.

Met de Live Forever Tour doet Jett Rebel clubs aan in de steden Eindhoven, Utrecht, Hoogeveen, Nijmegen en Rotterdam. Kaartjes zijn al te koop. De aanleiding van de kleine tournee is zijn nieuwe album Live Forever, dat vrijdag verschijnt. De nummers ervan werden afgelopen zomer live opgenomen op festivals als Parkpop, Concert At SEA en Pinkpop.

Volledig scherm
Jett Rebel. © DWDD
  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6004 stemmen