Volledig scherm
De Star Wars-Barbies © Mattel

Star Wars krijgt nu ook eigen barbiepoppen

Na tal van ander Star Wars-speelgoed, komen er in het najaar ook barbiepoppen op de markt die door de populaire sciencefictionreeks zijn geïnspireerd. Dat hebben speelgoedgigant Mattel en Disney bekendgemaakt. De poppen zijn nu alvast te bestellen, maar pas vanaf november te koop.

In eerste instantie gaat het om drie verschillende barbies. Het zijn geen exacte kopieën van Star Wars-personages, maar poppen die erdoor geïnspireerde pakjes dragen. Zo hult de beroemde pop zich in outfits van Princess Leia, Darth Vader en R2-D2. Een woordvoerder van Mattel laat aan Amerikaanse media weten dat er in de toekomst waarschijnlijk nog meer Star Wars-barbies komen.

Hoewel de allereerste film uit de saga al in 1977 verscheen, is de lancering van de poppen gunstig getimed. Een maand later draait namelijk de nieuwste film, Star Wars: The Rise of Skywalker, in de bioscopen.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Arda Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’