Volledig scherm
© bruno

Steenrijke Brad en Angelina hebben vijf villa's te verdelen

Foto'sNu Brad Pitt door zijn vrouw Angelina Jolie op straat is gezet, moeten ze hun bezittingen gaan verdelen. Dat belooft een flinke kluif voor de ex-geliefden, want ze zitten nogal 'ruim' in het onroerend goed.

Los Feliz

Brad kocht rond 1995 een pand in het met sterren bezaaide Los Feliz in Los Angeles voor 2.55 miljoen dollar (2.3 miljoen euro). Toen hij een relatie kreeg met Angelina, besloot het stel de twee naastgelegen huizen ook te kopen. Voor de twee huizen betaalden ze rond de 5 miljoen dollar. Voor dat geld hebben ze 7689.027m² aan grond en talloze kamers.

Volledig scherm
© anp

New Orleans

In 2006 kocht het stel in New Orleans voor 3.5 miljoen dollar (3.1 miljoen euro) een pand uit 1930. In 2015 zette ze het in de verkoop voor 6.5 miljoen dollar (5.9 miljoen euro), maar omdat de crisis net keihard had toegeslagen moesten ze enorm zakken met de prijs. Al snel besloot het stel het pand van de markt te halen.

Volledig scherm
© bruno

Château Miraval

Het stel huurde in 2008 het schitterende Château Miraval in Frankrijk en waren zo dol op het pand dat ze het in 2012 voor naar verluidt 60 miljoen dollar (53 miljoen euro) aanschaften. Behalve het Château, dat rond de 35 kamers zou tellen, bestaat het landgoed een aantal gasthuizen en een kapelletje. Daar trouwden de twee in 2014. Ook is er een heel bos en een enorme vijver op het landgoed aanwezig.

Volledig scherm
© bruno

Petra Island

Angelina kocht in 2013 een hartvormig eiland voor Brads vijftigste verjaardag. Op het eiland, day vlakbij New York ligt, staan twee huizen ontworpen door Frank Lloyd Wright, Brad's favoriete architect. Het eiland is maar liefst 44515.42m² groot.

Volledig scherm
© bruno

New York City en Battambang Province

In 1997 kocht Angelina een appartement in het Ansonia-gebouw in New York van 114m². Maar ook in Cambodja, het thuisland van haar eerste geadopteerde zoon Maddox, kocht de actrice een alleraardigst pandje op een landgoed van rond de 404690m². Ook kocht ze daar een lap grond van circa 48562.8m². Daar maakte ze een wildreservaat van. 

Volledig scherm
Het prestigieuze Ansonia in New York City. © Google Streetview