Volledig scherm
Adele. © AFP/Twitter

Sterk vermagerde Adele zorgt voor discussie: ‘Moeten we ons zorgen maken?’

Jarenlang was Adele een van de weinige sterren die vrouwen met een voller figuur vertegenwoordigde, maar van dat voluptueuze lichaam is geen sprake meer. De zangeres is de laatste maanden sterk vermagerd, wat haar eerst veel respect en bewondering opleverde. Maar inmiddels koppen de Britse tabloids massaal bezorgd dat Adele er op recente foto’s wel erg mager uitziet.

Adele trok voor oud en nieuw met haar jacht naar het Caribische eiland Anguilla, waarbij ze ook een hele rits beroemde vrienden uitnodigde. Ze bracht er onder meer een dag op het strand door met haar Britse maatjes Harry Styles en James Corden, en de sterren voelden zich niet te beroerd om te poseren met enkele fans. Maar die foto’s zorgen nu voor beroering. De kiekjes duiken massaal op in de Britse tabloids.

Adele is al even bezig met afvallen. In oktober verscheen ze voor het eerst in het openbaar met een duidelijk strakkere lijn op het verjaardagsfeestje van Drake. Toen postte ze foto’s van de avond met daarbij de tekst: ‘Vroeger huilde ik, nu zweet ik’. Al snel werd duidelijk dat de Hello-zangeres aan het fitnessen was geslagen – niet toevallig na de scheiding van haar man Simon. Zo viel ze in totaal al een slordige 20 kilo af.

De tabloids citeren enkele tweets op sociale media. Volgens sommigen is Adele een beetje aan het overdrijven met dat sporten en afvallen. ,,Ze ziet er veel te mager uit, moeten we ons zorgen maken?’’, vraagt een van haar fans zich af op Twitter. Die tweet is inmiddels al meer dan 1000 keer geliket en er woedt een felle discussie op het platform.

De ster krijgt namelijk ook veel steun van mensen die vinden dat Adele het nooit goed kan doen en dat ze nog steeds het slachtoffer is van bodyshaming. ,,Vroeger was ze te dik, nu is ze te mager. Het is ook altijd wat’’, vat iemand het samen. ,,Laat haar toch met rust’’, sluit ze de tweet af die al meer dan 3500 keer geliket is.