Volledig scherm
Gary Rhodes. © Joep van der Pal

Sterrenkok Gary Rhodes (59) overleden

Chef-kok Gary Rhodes, bekend van series als Masterchef en Hell's Kitchen, is gisteren op 59-jarige leeftijd overleden. Rhodes stierf met zijn geliefde vrouw Jennie aan zijn zijde. Dat maakt zijn familie bekend in een verklaring.

‘De familie Rhodes is diep bedroefd om het overlijden van haar geliefde echtgenoot, vader en broer', valt er te lezen in het verdrietige statement dat de familie heeft uitgedaan. De familie bedankt alle fans voor de steunbetuigingen, maar vraagt ook om rust om het verlies te kunnen verwerken.

Rhodes groeide op in het Britse Kent. Zijn eerste professionele baan was in het Hilton in Amsterdam, waar hij begon te experimenteren met nouvelle cuisine (Frans voor nieuwe keuken, red.). In 1997 opende hij zijn eerste restaurant en in 2006 ontving hij een Britse koninklijke onderscheiding. Hij was onder meer te zien in programma's als Masterchef en Hell’s Kitchen

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6004 stemmen