Sterrin Smalbrugge over zware jeugd: ‘Het was een sekte, ik weiger het een kerk te noemen’

videoTv-ecoloog Sterrin Smalbrugge (28), die op dit moment te zien is in Expeditie Robinson, heeft gisteravond in het NPO Radio 1-programma Onze man in Deventer openhartig gesproken over haar moeizame jeugd in combinatie met het geloof. Ze groeide op in het Overrijselse Rijssen, wat ze zelf de hoofdstad van de biblebelt noemt. ,,We zijn ook financieel wel uitgebuit door die sekte.” 

28 reacties

 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  H.A Meijers Dit heet humor. Dick van Dijk
 • B Koelewijn

  1 maand geleden
  @Robin. Ik kan niet bewijzen dat een god niet bestaat. Ik kan ook niet bewijzen dat kabouters niet bestaan. Evolutie is wetenschappelijk bewezen en testbaar. Het mooie daarvan is dat het bestaat of je er in gelooft of niet. @Paul. Jezus zei ook, dat je je ouders moet verlaten en al je aardse bezittingen opgeven om hem te volgen en dat hij niet kwam om de wet te wijzigen. Dus houd je aan alle wetten van het oude testament, succes ermee! Klinkt mij in de oren als een einde der tijde sekte.
 • Jos Meijers

  1 maand geleden
  Robin, als iemand niet kan bewijzen dat god niet bestaat, is dat dan een bewijs dat god wél bestaat? Wat ís dat voor een rare gedachtenkronkel? Bewijs jij maar eerst eens dat god bestaat. Kun jij zeggen wat er was vóór de oerknal, en wat er zich buiten het heelal bevindt? Ik bedoel dus onweerlegbare bewíj́zen, geen aannames vanuit de bijbel. In je eigen bewoordingen, dus.
 • Theo Reinders

  1 maand geleden
  Goden zijn verzinsels voor antwoorden die men zelf niet durft te geven..
 • H.A Meijers

  1 maand geleden
  @Rick van Wijk: wat een aparte ervaring! Heel bijzonder gelet op het feit dat Jehova's geen koffie mogen drinken! Ik had een collega die Jehova was. Thee was ook verboden, alle genotsmiddelen,zo zei zij. Chocolademelk mocht wel. Dat duo is dus heel ondeugend bezig geweest!