Volledig scherm
Herman Hofman © ANP Kippa

Steun voor 3FM-dj Herman Hofman na MeToo-verhaal vriendin

3FM-dj Herman Hofman heeft op sociale media veel bijval gekregen voor de openhartige bekentenis die hij op de radio deed over zijn vriendin die na een feestje was lastiggevallen. Hij vertelde geëmotioneerd dat zijn vriendin in het weekend na het uitgaan tot drie keer toe was lastiggevallen door mannen.

,,De hele #MeToo-discussie loopt inmiddels op z'n eind", stelde Hofman.  ,,Maar er zijn nog steeds mannen op deze wereld met een gaatje in hun kop. Die denken dat het ok is om vrouwen lastig te vallen of onder hun rokje te grijpen. Ik vind dit echt heel heftig."

De 3FM-presentator geeft toe hoe gefrustreerd hij zich voelt dat hij er niet bij was om iets te kunnen doen. ,,Ik heb haar niet kunnen beschermen, en dat vind ik heel erg. Laten we alsjeblieft met z'n allen in onze hoofden prenten dat dit geen normaal gedrag is, en dat dit niet de bedoeling is. Haal de beveiliging erbij, ga er tussen staan. En leer je kinderen alsjeblieft dat dit niet normaal is."

De drie incidenten vonden zaterdagnacht plaats na een verjaardag in Rotterdam. Hofman was eerder naar huis gegaan en werd wakker toen zijn vriendin een paar uur later huilend thuiskwam. De dj plaatste het fragment uit zijn uitzending woensdag op Twitter. Hij kreeg vele honderden steunbetuigingen. Ook deelden mensen soortgelijke ervaringen.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
33445 stemmen