Volledig scherm
Ellie in Albanië. © AVROTROS

Stoere Ellie Lust scoort met politieshow

De eerste presentatieklus van Ellie Lust (51) is goed begonnen. Naar haar programma Ellie op Patrouille, waarin de Amsterdamse politiewoordvoerster meeloopt met buitenlandse collega's, keken gisteren 1,3 miljoen kijkers. Het staat daarmee op de vierde plaats van de best bekeken programma's.

Volledig scherm
© AVROTROS

Lust is Amsterdams bekendste politieagent en sinds twee jaar een geliefde tv-persoonlijkheid. Toch wordt ze liever geen BN’er genoemd. ,,Ik weet dat het zo is, maar ik heb niets met dat woord. Ik ben er dankbaar voor, maar een BN’er worden is nooit een doel op zich geweest'', liet ze eerder los over haar status. Toen ze werd benaderd om de wereld over te reizen voor een nieuw programma, twijfelde ze niet lang. ,,Ik wist meteen: dít is wat ik wil. Voor mij persoonlijk is het een waanzinnige kans om met dertig politiejaren achter de rug te kijken hoe mijn baan in heel andere landen geweest zou zijn.''

Op RTL4 ging gisteren ook het derde seizoen van het trouwprogramma Married at First Sight van start. 953.000 kijkers zagen onder meer hoe de jonge Ron en Tamara aan elkaar gematcht zijn om in het huwelijksbootje te stappen, zonder dat ze elkaar ooit eerder zagen.

De docuserie Five Days Inside van Beau van Erven Dorens trok 920.000 belangstellenden. Daarnaast begon op RTL5 de Slechtste chauffeur van Nederland VIPS, met onder anderen Henk Westbroek en Gerda Havertong als deelnemers. Daar keken 751.000 mensen naar.

Volledig scherm
Ron en Tamara durven het aan en doen mee aan Married at First Sight. © RTL