Stralende Harry en Meghan delen eerste beelden van hun royal baby

Foto'sNa twee dagen de buitenwereld in spanning te hebben gelaten, hebben prins Harry (34) en Meghan Markle vandaag de eerste beelden vrijgegeven van hun eerste kindje. De kersverse ouders zijn in de zevende hemel met hun kleintje. ,,Het ouderschap is geweldig", reageren ze.

Met een glimlach van oor tot oor stonden Harry en Meghan vanmiddag voor de camera met hun zoon. Het is de eerste keer dat de royal baby getoond wordt aan de wereld. ,,Ik heb de twee beste mannen van de wereld om me heen", jubelde Meghan (37), gehuld in een crèmewitte jurk én op hakken, tegen de pers. Ondanks dat het jongetje pas twee dagen oud is, leren Meghan en Harry hem al goed kennen. ,,Hij is erg rustig", vertelde de brunette, waarop Harry reageerde: ,,Dat heeft hij van mij!”

De hertogin van Sussex is zielsgelukkig met de geboorte van haar zoon. Van de geboorte tot het eindelijk kunnen vasthouden van hun kleine spruit: ,,Het is magisch. Het is echt geweldig", reageerde ze voor de camera. Ook nam Meghan de gelegenheid om iedereen te bedanken voor de gelukswensen. ,,Dat betekent veel voor ons.”

Er wordt ondertussen volop gespeculeerd over de haarkleur van het pasgeboren jongetje. Daar is echter nog niets van te zien op de beelden die zijn verschenen omdat het ventje volledig is ingepakt. Het is dus nog even afwachten tot er meer kiekjes van de baby verschijnen. 
Maandag beviel Meghan van een kerngezonde jongen van 3,2 kilo, zo bevestigde Sussex Royal via Instagram. 

Prins

De zoon van prins Harry en Meghan Markle is geen prins. De baby, die zevende is in de lijn van de Britse troonopvolging, krijgt de titel graaf van Dumbarton, naar de Schotse titel die Harry kreeg bij zijn huwelijk.

De titel prins of prinses gaat in het Verenigd Koninkrijk volgens een besluit uit 1917 alleen naar de kinderen van de vorst(in), nakomelingen van de zonen van de vorst(in) en de oudste zoon van de oudste zoon van de prins van Wales.

Volledig scherm
Prins Harry en Meghan Markle met hun zoon. © AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
12010 stemmen