Volledig scherm
Mark Rutte bij de Toppers © Jim Hoogendorp

'Strontjaloerse' Rutte eiste plekje op bij de Toppers

Premier Mark Rutte was al jaren strontjaloers op zijn partijgenoten die wel naar de Toppers gingen. Dat zei hij vrijdagavond bij NOS' Gesprek met de minister-president over zijn bezoekje aan het meezingfestijn in de Amsterdam ArenA. Na jaren van toekijken sprak de VVD'er zich uit tegen zijn partijgenoten: ,,Ik wil ook mee!"

Quote

Die drie kerels zijn absolute rasarties­ten van het hoogste niveau.

Mark Rutte over de Toppers

Het was zondagavond een opvallend gezicht. De 49-jarige Rutte in het feestgedrang bij de concertreeks van Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger. Op social media was de glitterbretels en bijpassende strik onderwerp van gesprek.

Opmerkelijk was ook het feit dat een historicus die graag naar klassieke muziek luistert aanwezig was bij het evenement vol Nederlandse meezingers. ,,Ik hou inderdaad van Bach, Mozart en historische boeken", legt Rutte uit. ,,Maar ik hou ook ontzettend van zo'n avond. Ik heb genoten. We zijn echt uit ons dak gegaan."

Rutte vermaakte zich ook zichtbaar op de vip-tribune. Zeker toen het drietal ook nog langs kwam en Froger en Van der Boom hem omhelsden. Hij is onder de indruk van het trio. ,,Die sfeer is zo fantastisch. Die drie kerels zijn absolute rasartiesten van het hoogste niveau."