Stugge boer Marnix: Het is erop of eronder

videoBoer Marnix (40) en zijn Boer Zoekt Vrouw-date Janneke proberen alles om hun liefdesvlam aan te wakkeren, maar het wil nog niet echt lukken. Met name de Noord-Hollandse paardenfokker legt de lat hoog tijdens de citytrip. ,,Het is erop of eronder dit weekend’’, vertelt hij de cameraploeg van KRO-NCRV.

Het lukt zelfs Janneke niet de ingewikkelde persoonlijkheid van de stugge Marnix te lezen. ,,Soms denk ik: Snap je het nou? Wil je het nou? Wat is het nou?’’ verzucht ze wanneer ze met de boer in een toeristisch treintje is gestapt.

In de hotelkamer probeert Marnix de romantiek een zetje te geven. Bij het zien van een leren fauteuil en voetenbankje legt hij uit dat je daar prima met z’n tweeën in past. ,,Op jouw schoot? Ja hoor, vind je het heel erg? Het is geen loveseat’’, reageert Janneke ietwat geïrriteerd terwijl ze nog maar een slokje champagne neemt. Het is voor de brunette best spannend om samen een kamer te delen. ,,Dan schiet er door mij heen ‘hoe is dat allemaal?’ maar we gaan het gewoon lekker doen!’’ 

Marnix besluit daarop het bubbelbad ‘aan te gooien'. Janneke gilt het uit als haar boer pardoes in het water plonst.

De twee zijn overigens niet onbezonnen aan hun buitenlandse tripje begonnen. Marnix heeft de ouders van zijn vlam al ontmoet tijdens een lunch bij haar thuis. In plaats van bloemen nam hij een verse worst voor Janneke mee. 

Zondag is in Boer Zoekt Vrouw (NPO 1) ook te zien of het de boeren Jaap, Wim, Steffi en Michelle lukt stapelverliefd te worden.

Volledig scherm
© KRO-NCRV
Volledig scherm
© KRO-NCRV
 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.