Volledig scherm
© ANP Kippa

Stuntprogramma Zwarte Cross afgelast na ongeval met stuntrijder

Het programma op stuntbaan Ground Hero op de Zwarte Cross is voor de rest van de dag afgelast. Dit nadat 's middags een stuntrijder naast een schans terecht kwam en gewond raakte.

Of het programma op de centraal op het festivalterrein gelegen stuntbaan zondag weer wordt hervat, hangt af van de crossers die de stunts uitvoeren. Een woordvoerder van de Zwarte Cross: ,,Wij mikken erop het stuntprogramma zondag te laten doorgaan, maar laten het aan de stuntrijders. Zij moeten rijden, en dus ook willen.’’

Gewond

De festivalwoordvoerder kan nog altijd niets zeggen over hoe ernstig de gevallen stuntrijder gewond is geraakt. ,,De eerste signalen waren dat de verwondingen niet levensgevaarlijk waren. Maar we weten niet hoe het nu met hem is.’’

De stuntrijder is na het ongeval met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij verder wordt behandeld. Stuntman Chuck Borden, die ook actief is op de Zwarte Cross, vraagt om te blijven bidden voor de stuntman. Volgens Borden is de crosser er slecht aan toe.

Het programma op de crossbaan, waar bijvoorbeeld maffe wagens rijden, maar ook kwalificaties zijn voor het ONK, gaat wel gewoon door.

Het festival in de Achterhoek, een mix van motorcross, stunts, muziek en theater op 32 podia, is met 220.000 bezoekers uitverkocht.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
33114 stemmen