Volledig scherm
Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. © Helene Wiesenhaan/SBS

Succes voor John de Mol: VI-heren scoren op Veronica

kijkcijfersDe transfer van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen naar Veronica heeft weinig invloed gehad op de kijkcijfers van hun voetbalpraatprogramma. De talkshow, die nu Veronica Inside heet, is vrijdag van start gegaan met vergelijkbare cijfers als voorganger Voetbal Inside. Naar de eerste aflevering keken 674.000 mensen, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De laatste reguliere show van Genee, Derksen en Van der Gijp op RTL 7 trok in mei 786.000 kijkers, de zomertalkshow VI Oranje blijft thuis sloot vorige maand op RTL 4 af met 562.000 kijkers. De vrijdaguitzending wordt traditiegetrouw iets minder bekeken dan de maandaguitzending. Daarom zal Talpa-baas John de Mol tevreden zijn over de eerste cijfers voor zijn aanwinsten.

In maart werd na wekenlange speculaties bekend dat het trio de overstap ging maken van RTL naar Talpa. Ook bij Veronica krijgen Genee, Derksen en Van der Gijp alle vrijheid om te zeggen wat ze willen. Aan de formule van de show, in 2011 bekroond met een Gouden Televizier-Ring, is niets veranderd.

Wel is er een toevoeging gedaan. Verslaggever Dennis Schouten van Powned, maakt nu ook items voor Veronica Inside. Zijn eerste bijdrage was gisterenavond te zien. De Tukker sprak daarin met Nathan Rutjes, die stopt als profvoetballer. Ook zal Danny Vera niet elke uitzending meer de vaste huisband zijn. Hij wordt afgewisseld met The Clarks.

Het best bekeken programma vrijdag was, na het NOS Journaal van 20.00 uur (1,4 miljoen kijkers), de quiz Eén tegen 100. Ruim 1,3 miljoen mensen stemden op het programma van Caroline Tensen af. Ook De slimste mens was weer in trek op NPO 2, met 1,1 miljoen kijkers. 

Bekijk hieronder de samenvatting van de eerste aflevering:

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee maakte in Laat op éen bekend waarschijnlijk nog een talkshow te gaan, maar dan samen met Hélène Hendriks:

  1. Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde
    PREMIUM
    Recensie

    Een tournee zit er voor Blind Date niet in, best zonde

    Natuurlijk, iedereen in de zaal weet het. De twee acteurs die deze voorstelling over twee ex-geliefden gaan spelen, zijn zelf ooit getrouwd geweest. En dan heet de ene hoofdpersoon in Blind Date ook nog Katja, net als Katja Schuurman zelf. Voor zover het al ongemakkelijk zou kunnen worden: Schuurman en Thijs Römer tackelen dit gegeven vakkundig nog voordat ze beginnen. Ze spreken de zaal toe, waarbij ze hun gezamenlijke liefdesverleden benoemen en er bij wijze van grap aan toevoegen dat elke overeenkomst met de realiteit berust op toeval. Die inleiding leidt ertoe dat de bezoeker zich nog net even extra inspant in zijn poging om te vergeten dat hier op het podium twee (van tv en film) bekende Nederlanders acteren. Zeker in het geval van Schuurman, die vooral ook veel presentatiewerk op tv verricht, is dat losmaken niet zo eenvoudig. Of zoiets lukt, ligt uiteindelijk aan de spelers zelf. In Blind Date, een bewerking van de film die regisseur Theo van Gogh in 1996 maakte, draait het om Pom (Römer) en Katja, die bij een verkeersongeluk hun 3-jarige dochtertje verloren. Hun relatie is onder dat drama bezweken, niettemin proberen ze wanhopig samen tot verwerking te komen en daarmee nader tot elkaar. Hun werkwijze daarbij: blind dates met elkaar organiseren via contactadvertenties. Elke ontmoeting begint met een nieuwe kennismaking, maar het doel bereiken blijkt lastiger dan gehoopt.