Volledig scherm
© Bram Verbrugge

Superfan mist 'date' met Lionel Richie door zuinigheid

AD-verslaggever Bram Verbrugge maakte in Berlijn een imposante muurschildering voor superster Lionel Richie die daar gisteravond een concert gaf. De zanger kreeg lucht van het graffiti-kunstwerk en nodigde Bram uit voor een backstagebezoekje. 'Maar door mijn eigen zuinigheid liep ik die felbegeerde ontmoeting mis', aldus de ietwat ontgoochelde Richie-superfan en journalist.

Volledig scherm
Bram Verbrugge © Privéfoto
Volledig scherm
© ANP

'Wil je Lionel Richie vanavond ontmoeten?', vroeg de Amerikaanse Kelli van de officiële Lionel Richie Fan Club, mij enkele uren voor het concert in Berlijn gisteravond. WAT?! Ja, natuurlijk!! Zij, de 'president' van de fanclub, had contact met het management van Lionel en wij mochten backstage! Na concerten in Amsterdam, München en Stuttgart was dit onze kans om onze grote held te ontmoeten. Hollandse zuinigheid gooide echter roet in het heerlijke toetje dat ons onverwachts werd voorgeschoteld.

Even terug naar het begin. Met drie vrienden reed ik zondagnacht naar Berlijn. We hebben twee gezamenlijke passies: graffiti spuiten en Lionel Richie en hier konden wij die perfect combineren. Je moet wat over hebben voor je idool en dus reden we een slordige zevenhonderd kilometer en maakten we een muurschildering voor hem: The Lionel Richie love tour 2015.

Wifi
Op de hotelkamer had ik wifi en gisterochtend twitterde ik een foto van de graffiti de wereld in. Nietsvermoedend gingen we daarna de stad in. We aten een pizza. Dronken een biertje. Gewone dingen, terwijl het een avond had kunnen worden om nooit te vergeten. Aan de tweet dacht ik niet meer. We gingen naar het concert, swingden net als iedereen in de O2 Arena mee op alle hits en we stonden achteraf na te genieten met andere fans. Lionel was als vanouds. Energiek, grappig en het concert was één groot feest.

Berichten
Ondertussen had Kelli alles gedaan om ons te bereiken. Ze bombardeerde mij met berichten via Twitter, Facebook en zelfs mijn email. 'Hello! Trying to reach you as I have someone very important wanting to meet you and see your art personally. Yes Lionel himself... Hope this reaches you in time' stuurt ze 's middags al.

Meer berichten volgen en vlak voor het concert doet ze een laatste poging: Lionel wil jullie backstage ontmoeten! Hoe kan ik jullie bereiken? Ik kan mijzelf wel voor mijn kop slaan, want ik zie de droomuitnodiging pas als ik midden in de nacht weer op de hotelkamer arriveer en de gratis wifi aanzet. Ik had de dataroaming uitgezet. Veel te duur in het buitenland, dacht ik. Maar het was het oh zo waard geweest dit keer...