Superstrot Berget Lewis blaast wederom jury Britse X Factor omver

videoDe Nederlandse soulzangeres Berget Lewis (45), die momenteel meedoet aan de Britse versie van talentenjacht X Factor, wordt door tv-kijkers in Engeland 'een superster in wording' genoemd. Superstrot Lewis zong dit weekeinde in de show Donny Hathaway’s ballade A Song For You en dat deed ze volgens het publiek en de jury op imposante, verpletterende en onnavolgbare wijze. 

Volledig scherm
© YouTube X Factor UK

De vier juryleden, onder wie Simon Cowell, luisterden ademloos toe hoe Lewis met samengeknepen ogen de noten van het beroemde lied zo ongeveer uit haar tenen haalde. Voordat ze begon maakte ze kort duidelijk waarom ze eigenlijk meedoet aan het programma. ,,Mijn leeftijd is misschien een obstakel, maar toch hoop ik dat ik op deze manier een voorbeeld kan zijn voor mannen en vrouwen die net zo oud zijn als ik'', aldus de ietwat zenuwachtige zangeres die vorige week voor de eerste keer auditie deed met een eigen versie van Purple Rain van Prince. 

Met dat optreden vergaarde ze de noodzakelijke vier 'ja's' om door de mogen naar een volgende ronde: in dit geval de zogenoemde bootcamp waarin kandidaten met publiek nog meer van zichzelf mogen laten zien. Berget, afgelopen weekeinde tijdens de uitzending: ,,Ik doe mee om duidelijk te maken dat je altijd je dromen moet blijven najagen.''

Twijfels

Berget Lewis twijfelde of ze wel mee moest doen aan de Britse versie van X Factor. Ze werd gepolst door haar platenmaatschappij en ging uiteindelijk overstag: haar nieuwsgierigheid won het uiteindelijk van de twijfel. ,,,,In eerste instantie denk je: nee dat ga ik niet doen, want dat hoef ik helemaal niet te doen. Je hebt je werk hier, het gaat hartstikke goed", legde Berget recent uit. ,,Aan de andere kant houd ik wel van een uitdaging en ik was toch wel heel benieuwd wat ze van mijn stem vonden."

Bergets eerste auditie was naar eigen zeggen 'doodeng', maar ze wist zich er glansrijk doorheen te slaan met lovende reacties. ,,Ik zeg het gewoon eerlijk. Je denkt je bent wel wat gewend maar je staat daar in ene en dan is het toch gek. Geen publiek, alleen die vier juryleden met Simon Cowell, 'the judge of all judges'. Dat is niet de minste.'' Tijdens de recente bootcamp waren juryleden Simon Cowell, Sharon Osbourne, Louis Walsh en Nicole Scherzinger wederom met stomheid geslagen, terwijl het op sociale media zoals Twitter lovende reacties regende.

In de komende weken is te zien hoe Berget het er verder van afbrengt in de talentenjacht. ,,De toon is nu gezet, ik ben ontzettend blij", aldus de zangeres, die sinds haar auditie al in de belangstelling staat. ,,Er zijn wel wat aanbiedingen binnengekomen", zei ze. ,,We gaan zien wat er verder gaat gebeuren."

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.