Volledig scherm
Martine van Os en Sybrand Niessen. © MAX/ Hans Vink

Sybrand en Martine tijdelijk op de plek van Matthijs van Nieuwkerk

Tijd voor MAX verhuist tijdelijk naar de vooravond van NPO 1. Van 3 tot en met 26 april is het live-programma van Omroep MAX met Sybrand Niessen en Martine van Os te zien op de prestigieuze plek van De Wereld Draait Door (DWDD), tussen 19.00 en 20.00 uur.

Het betreft de weken tussen het stoppen van DWDD en de start van een nieuwe talkshow met Margriet van der Linden waar achter de schermen nog hard aan wordt gewerkt. ,, In de toekomst sluiten de seizoenen van DWDD en de nieuwe vooravondshow strakker op elkaar aan’’, zegt directeur televisie Frans Klein van de NPO.

Volledig scherm
Margriet van der Linden © anp

Het is voor het eerst dat DWDD eerder stopt om vervolgens ook pas in het najaar weer terug te keren. ,,Ik ga hopelijk nog lang door met DWDD, maar het is een even verleidelijk als veelkoppig monster, een slokop’’, liet presentator Matthijs van Nieuwkerk eerder weten. ,,Iets meer lucht aan de horizon is goed voor mij en ik denk ook goed voor het programma.’’

Frans Klein wil nu na de laatste aflevering van het huidige seizoen, op 30 maart, live programmering houden op het vlaggenschip van de publieke omroep. ,,Daarom kiezen we, met dank aan Omroep MAX, nu voor deze overgangssituatie.’’

MAX-directeur Jan Slagter tevreden: ,,Wij werken hier graag aan mee. De kijker kan van ons het vertrouwde Tijd voor MAX verwachten, alleen op een ander tijdstip.’’ Op de vaste plek van dit programma – 17.10 uur op NPO 1 – zijn van 3 tot en met 26 april herhalingen te zien van de MAX-titels Droomhuis Gezocht en We Zijn Er Bijna!

Het nog titelloze nieuwe KRO-NCRV-programma met Margriet van der Linden begint dus in mei.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (55%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (6%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
18778 stemmen