Volledig scherm
Sylvie Meis bij een basketbalwedstrijd, waar ze volgens Duitse media ‘onherkenbaar’ was. © BSR Agency

Sylvie: Aanvallen in de media zijn heftig

Sylvie Meis vindt het heftig dat ze de laatste tijd bij alles wat ze doet zoveel kritiek krijgt. Dat schrijft de presentatrice in haar column voor Grazia. Ze moet nog ‘een manier vinden’ om daarmee om te gaan.

Vorige maand nog werd Sylvie Meis als ‘onherkenbaar’ getypeerd toen ze op de tribune zat bij een basketbalwedstrijd. Ze had volgens Duitse media te veel aan haar gezicht laten sleutelen. En drie weken geleden lag ze onder vuur omdat ze een ‘te mooie’ jurk aan had op de bruiloft van een vriendin, waarmee ze de aandacht van de bruid zou afpakken. ,,Gaat het niet over mijn gezicht, dan is er wel ophef over een jurk waarmee ik allerlei snode plannen zou hebben gehad op een huwelijk. Wat ik ook doe, alles gaat snel out of control de laatste tijd", schrijft Meis.

Hoe ze hiermee om moet gaan, weet ze nog niet. ,,Op de Duitse televisie was er een Maneater-achtig muziekje gemonteerd onder de beelden (van de bruiloft, red.) waarop je mij in slow motion van de boot naar de kerk ziet gaan. Op die manier wordt er een beeld van mij gecreëerd waartegen ik me niet kan wapenen.” Haar broer Daniel is tijdens zo’n moeilijke periode haar steun en toeverlaat. ,,Gelukkig is daar altijd nog mijn broer Daniel voor een reality check. Hij is mijn rots, mijn geweten, mijn alles.”

Veerkracht

Sylvie gelooft wel dat ze zich hier weer doorheen slaat. Ze vertelt over de andere moeilijke perioden in haar leven, zoals de scheiding van Rafael van der Vaart, de tijd dat ze borstkanker had en een eetstoornis op jongere leeftijd.

,,Power is niet fluitend door een perfect leven glijden en zweven, power uit zich juist op de momenten dat je in een dal zit", stelt Sylvie. ,,Het feit dat ik moeder ben, en ook geen 23 meer – daardoor kan ik natuurlijk ook beter relativeren. Die veerkracht heb ik niet altijd gehad, dat is een proces geweest.”