Volledig scherm
Sylvie van der Vaart (links) en Daniel Hartwich presenteren samen het dansprogramma Let's Dance. © epa

Sylvie van der Vaart nieuwsgierig naar penis Buschbaum

De geslachtsverandering van Balian Buschbaum, een van de bekende deelnemers in het nieuwe seizoen van Let's Dance, prikkelt de nieuwsgierigheid van Sylvie van der Vaart die de Duitse tv-show presenteert. Sylvie nam vrijdagavond in de RTL-show geen blad voor haar mond en wilde het naadje van de kous weten over de werking van zijn nieuwe penis.

De bekende Duitser Balian Buschbaum (32) was tot 2008 een vrouw. Als Yvonne Buschbaum was ze een succesvol polsstokhoogspringster en deed ze mee aan de Olympische Spelen. Tegenover de nieuwsgierige Sylvie en het miljoenenpubliek dat thuis voor de buis zat, deed Balian volgens Bild openhartige uitspraken over zijn geslachtsverandering.

'Functioneert hetzelfde, maar staat langer overeind'
'Ik wilde staand kunnen plassen en op de juiste wijze de liefde met een vrouw bedrijven', kreeg Sylvie te horen. Volgens Bild wilde de presentatrice van Let's Dance tot in detail weten hoe de Duitser zijn penis bedient. 'Hij functioneert net als ieder ander, maar hij staat eenvoudigweg langer overeind', antwoordde Buschbaum zonder blikken of blozen. Hij liet zich volgens Bild niet uit het veld slaan door de persoonlijke vragen van Sylvie. 'Er is een penispomp ingezet voorzien van een drukknop.'

Zwellichaampjes reageren op druk op knop
In eerdere interviews heeft Buschbaum verteld dat artsen zijn penis maakten van huid van zijn linkeronderarm en daarin kunstmatige zwellichaampjes hadden aangebracht die met een druk op de knop geactiveerd worden.

'Het duurt niet langer dan het aanbrengen van een condoom', zei Buschbaum al eens in Bild. Volgens de krant is de geslachtsoperatie de moeite waard geweest. Buschbaum verscheen in de tv-studio met een sexy stoppelbaard en met zijn gespierde armen tilde hij probleemloos zijn danspartner Sarah de lucht in. Hun optreden was goed voor 17 punten van de jury. Dat betekent dat Balian en Sarah volgende week vrijdagavond opnieuw de dansvloer op mogen.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.