Talkshowlegende Larry King (87) overleden
Larry King is zaterdag op 87-jarige leeftijd in Los Angeles overleden. Dat meldt Ora Media, het bedrijf waarvan de Amerikaanse presentator mede-oprichter is, op Twitter.
Delen per e-mail
King, die eigenlijk Lawrence Harvey Zeiger heette, werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis omdat hij was besmet met het coronavirus. Even leek het erop dat de fragiele presentator - hij had hartproblemen en werd vorig jaar getroffen door een beroerte - het coronavirus te boven zou komen maar zijn situatie verslechterde toch weer.
‘Gedurende 63 jaar hebben de vele duizenden interviews van Larry op radio, televisie en digitale media en ook vele onderscheidingen en internationale lof een testament nagelaten van zijn unieke en eeuwige talent als een omroepman’, aldus Ora Media in een verklaring.
King werd in 1978 bekend als presentator van het radioprogramma The Larry King Show. Daarna was hij 25 jaar lang te zien op CNN met zijn eigen praatprogramma. Hij won vele prijzen waaronder een Emmy. Tot vorig jaar presenteerde hij een interviewprogramma voor streamingdienst Hulu.
Vijf kinderen
King had een tumultueus privéleven. Hij was verslaafd aan gokken op paarden en dure auto's en werd twee keer failliet verklaard. Hij was acht keer getrouwd met zeven vrouwen. De presentator laat vijf kinderen na. De familie vraagt om privacy om het verlies te kunnen verwerken. Op een later moment wordt bekendgemaakt wanneer de begrafenis en een herdenkingsdienst worden gehouden.
Vriendelijk
King, zoon van joodse immigranten uit Oostenrijk en Belarus groeide op in de New Yorkse wijk Brooklyn en ging nooit naar de middelbare school. Zijn ouders hadden een café. Zijn broer werd advocaat, Larry kreeg een eerste baantje als sportjournalist bij een lokale radio in Florida. Daarna begon een carrière waarin hij naar verluidt 50.000 interviews heeft afgenomen.
Larry King werd een wereldberoemde presentator op de nieuwszender CNN waarvan de uitzendingen destijds in 130 landen te zien waren. Volgens hem deed hij niet zozeer aan journalistiek maar aan ‘infotainment’ (een samentrekking van informatie en entertainment) wat hem miljoenen kijkers en fans opleverde. De Larry King Live show begon in 1985 en stopte in 2010. In de loop der jaren ontving hij alle groten der aarde. Elke president, ondernemer van naam of koninklijke figuur is wel bij hem langs geweest. Ook slachtoffers van misdaden, terreuraanslagen en natuurrampen zaten regelmatig in zijn studio. Evenals waarzeggers, UFO-experts en oplichters. Allemaal kwamen ze graag bij King omdat die altijd begripvol en vriendelijk bleef, vaak gemakkelijke open vragen stelde en zijn gasten nooit echt aan de tand voelde. Beroemd is zijn uitspraak dat hij bij interviews met schrijvers nooit vooraf hun boeken las ‘zodat ik niet meer weet dan de kijkers’.
King was een typische verschijning, zijn eeuwige bretels werden wereldberoemd. Volgens een criticus had hij ‘een perfect gezicht voor de radio’.
Een paar jaar geleden verklaarde de presentator dat hij bij zijn dood meteen wilde worden ingevroren. King geloofde niet in een hiernamaals maar wel in revolutionaire wetenschappelijke ontwikkelingen waardoor hij verwachtte later weer tot leven te kunnen worden gebracht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
4
Dit café vraagt extreem bedrag voor een kop koffie: ‘Krijg ik er een ticket naar Rome bij?’
Een café in het Australische Melbourne heeft een bijzonder kopje koffie op de menukaart staan. Vooral de prijs springt in het oog: 198 Australische dollars, omgerekend zo'n 123 euro. Toch zijn er klanten die het kostbare goedje graag willen proberen. -
PREMIUMANGELA KIJKT TV
Ik mag hopen dat er een apart hoekje in de hel is voor verknipte medici
Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv. -
Bijbaan kwijt, studievertraging en kosten: 'Elke maand lastig om mijn studie te betalen'
Van zorgeloos studeren is tijdens de coronacrisis geen sprake. Studenten maken meer studiekosten door opgelopen studievertraging, velen zijn hun bijbaan kwijtgeraakt, ze lenen meer en maken zich daardoor ook zorgen over hun financiële toekomst. -
22
Driekwart van commando's in spe haalt de opleiding niet, waarom is dat?
Misschien is de opleiding van de Korps Commandotroepen wel de zwaarste die er is. Ongeveer 80 procent van de kandidaten haalt de eindstreep niet eens. Universitair hoofddocent Ruud den Hartigh werkt nu samen met zijn team aan een oplossing. Door de commando’s in spe te volgen en de data te analyseren, hopen ze erachter te komen wat de grote uitval veroorzaakt. -
Freek Vonk in het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek
Freek Vonk is de eerste BN’er die zichzelf laat schilderen in het nieuwe seizoen van Sterren op het doek. De nieuwe reeks van het programma gaat op 13 maart van start op NPO 2, maakte Omroep MAX vandaag bekend.
-
Nederlandse songfestivalacts organiseren livestreamconcert
Oude songfestivalinzendingen als Franklin Brown, Marlayne Sahupala en Esther Hart geven op vrijdag 21 mei samen met songfestivalkenner Koos van Plateringen en Junior Songfestival-presentator Buddy Vedder een concert waarin ze de grootste hits uit de 64-jarige geschiedenis van het liedjesfestijn gaan zingen. -
Bijna 1 miljoen kijkers voor Beau in Floradorp: ‘Op je lijf geschreven’
Het nieuwe sociaal-maatschappelijke programma van Beau van Erven Dorens is gisteren van start gegaan met 984.000 kijkers. In Beau in Floradorp duikt de presentator de oude Amsterdamse volksbuurt in. ‘Dit soort programma’s is jou op je lijf geschreven’, stelt een enthousiaste toeschouwer. -
PREMIUM
Jack Poels: ‘Om 23.00 uur nog het podium op? Ik moet er nog niet aan denken’
Voor Jack Poels schuilt de ruimte momenteel in de beperking. De coronapandemie legde de activiteiten van Rowwen Hèze lam, maar bood de frontman de kans een tweede soloalbum te maken. Voor een terugkeer naar de feesttenten voelt hij zich nog niet klaar.