Volledig scherm
Mediamarkt © ANP

Talpa Radio en MediaMarkt lanceren concurrent van Spotify: JUKE

Talpa Radio en de MediaMarkt gaan de concurrentie aan met Spotify. De bedrijven bieden samen een dienst om muziek en radio te streamen, genaamd JUKE.  

Mensen kunnen via de app en de site gratis naar de Talpa-zenders Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica en 538 luisteren. Ook is er een betaald deel waar ruim 40 miljoen nummers te vinden zijn. Dat kost 9,99 euro per maand.

JUKE is vanaf half juli beschikbaar. Gebruikers kunnen hun eigen muzieklijsten samenstellen en beluisteren welke liedjes de dj's van de Talpa-zenders hebben geselecteerd.

De MediaMarkt heeft JUKE al eens eerder gelanceerd, in 2012, maar de dienst werd toen geen succes. Nu waagt de winkelketen een nieuwe poging, in combinatie met radio.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.