Volledig scherm
Taylor Swift. © EPA

Taylor Swift getuigt in rechtszaak: Hij betastte mij, heel lang

Taylor Swift heeft getuigd in de zaak tegen radio-dj David Mueller, die haar onzedelijk betast zou hebben. In de rechtbank in Denver verklaarde de 27-jarige zangeres: ,,Hij betastte mij zeker, hij betastte mij heel lang."

Mueller had Swift en haar team aangeklaagd. Hij vindt dat doordat Swift hem beschuldigde haar te hebben betast, hij zijn baan is kwijtgeraakt. De Amerikaanse radio-dj eist om die reden 3 miljoen dollar (2,5 miljoen euro). Mueller ging in 2013 met de zangeres op de foto en zou volgens Swift tijdens het poseren zijn hand op haar billen hebben gelegd. De radio-dj ontkent het hele voorval en zegt zijn naam te willen zuiveren.

De populaire zangeres besloot op haar beurt Mueller aan te klagen vanwege aanranding. Ze eist een symbolisch bedrag van 1 dollar. De advocaten van Swift vertelden dat hun cliënt Mueller niet kent en geen reden heeft om hem aan te vallen of verhalen te verzinnen. 

Fotografe

Tijdens de zitting heeft Swift verklaard dat de radio-dj haar onder haar rok in haar billen heeft geknepen, terwijl ze poseerde voor een foto. Vervolgens zegt ze zo ver mogelijk bij de dj te zijn weggebleven. Toch is ze doorgegaan met meet and greets die dag, omdat ze vele wachtende fans niet wilde teleurstellen. Na 15 minuten kon ze pas vertellen over het incident aan haar fotografe Stephanie Simbeck.

Swift zei dat dit iets was 'wat ze absoluut niet wilde weten'. Ze was volledig uit het veld geslagen. Na afloop van de fotosessie, waar het incident plaatsvond, bedankte ze met monotone stem zelfs nog Mueller en zijn vriendin voor hun komst.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De rechtbanktekening van Taylor Swift. © AP

Ribbenkast

Een veiligheidsmedewerker zou getuige zijn geweest van het billenknijpen van Mueller. ,,Hij zag hoe hij mijn rok omhoog deed en mij bij mijn kont greep. Voor de rest was het voor niemand zichtbaar, omdat voor de foto tegen de muur aan werd geposeerd."

Mueller beweerde woensdag dat hij Swift niet betastte, maar dat hij haar alleen bij haar ribben heeft aangeraakt. ,,Mijn hand was bij haar ribbenkast en daarna deed ik hem blijkbaar naar beneden."

Taylor Swifts moeder Andrea getuigde gisteren al tijdens de rechtszaak. Ze stond haar dochter bij in de rechtszaak die de popster aanspande tegen een handtastelijke radio-dj. Tijdens de openingsverklaring moest Andrea haar tranen wegvegen.

Volledig scherm
© REUTERS