Volledig scherm
Taylor Swift. © EPA

Taylor Swift op Europese festivals, maar slaat Pinkpop over

Taylor Swift doet volgend jaar zomer verschillende grote festivals in Europa aan. Zo is ze voor het eerst in jaren weer in België te vinden. Nederland ontbreekt echter in het lijstje. Pinkpop-baas Jan Smeets laat desgevraagd weten dat hij de zangeres niet heeft weten te strikken.

Op 20 juni is Swift een van de headliners op dagfestival Werchter Boutique. In 2011 trad de Amerikaanse zangeres voor het laatst op in België. Het 29-jarige popidool, dat vorige maand haar nieuwe album Lover uitbracht, is de eerste artiest die voor het festival is aangekondigd. Kaartjes zijn vanaf volgende week woensdag te koop. De popster treedt ook op op festivals in Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Polen, Frankrijk en Portugal.

Wereldtournee

Festivalgangers die hopen dat Taylor ook doorreist naar Pinkpop, dat volgend jaar plaatsvindt van 19 tot en met 21 juni, hebben pech. Festivalbaas Jan Smeets ontkent dat de populaire zangeres ook in Landgraaf te zien is. ,,Nee, nee, ze komt niet naar Pinkpop. Toevallig niet", laat Smeets desgevraagd weten.

Het is voor Nederlandse fans wel te hopen dat de zangeres met haar wereldtournee ook Nederland aandoet, aangezien ze al jaren niet is langsgekomen. In 2015 gaf Swift haar laatste show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Swift zegt op Twitter dat haar album Lover is gemaakt voor festivals, zonsondergangen én zomer. ,,Ik wil op plaatsen optreden waar ik nog niet ben geweest en festivals aandoen. En waar geen festivals zijn, hebben we onze eigen opgezet", schrijft ze. De zanger introduceert daarmee het Lover Fest West en East in respectievelijk Los Angeles en Foxborough.

  1. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
13367 stemmen