Volledig scherm
Producent Disney gaat in op een verzoek voor een voorvertoning van het hospice in het Britse Waterlooville waar de man wordt verzorgd. © EPA

Terminale fan in hospice krijgt voorvertoning Star Wars

Een terminaal zieke man die groot fan is van de Star Wars-films mag bij wijze van hoge uitzondering samen met zijn zoon The Rise Of Skywalker voor de première al zien. Producent Disney gaat in op een verzoek voor een voorvertoning in het hospice in het Britse Waterlooville waar de man wordt verzorgd.

De hoogste baas van Disney, Bob Iger, bemoeide zich er zelfs mee toen het verzoek via Twitter werd gedaan. Hij maakte zich sterk voor deze bijzondere voorvertoning en zorgde dat die er komt, meldde BBC News vandaag.

De nieuwe Star Wars-film gaat op 19 december in Engeland in première en de niet bij naam genoemde stervende fan zal die datum niet halen. De tweet van Rowans Hospice met het verzoek werd vele malen door andere fans verspreid en zelfs Luke Skywalker-acteur Mark Hamill reageerde met een ‘good luck’.

Wanneer de speciale vertoning is, is niet bekend.

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.