Volledig scherm
Into the Great Wide Open © ANP Kippa

Terschelling krijgt nieuw eilandfestival

Na Vlieland met Into The Great Wide Open, krijgt ook waddeneiland Terschelling met het nieuwe festival eilân een kleinschalig meerdaags muziekevent voor liefhebbers van elektronica en alternatieve pop.

Midden in de natuur in intieme setting treden artiesten als Maribou State, MCDE dj set, Jungle by Night en Apparat van 12 tot en met 15 september op. Het festival telt drie podia waar artiesten worden geprogrammeerd die zich op het snijpunt tussen meerdere genres bevinden.

Naast eerder genoemde acts treden ook Mr. Scruff, Colin Benders met zijn modular synths, Weval Duo, Portico Quartet, DJ Dustin, Map.ache, David Vunk & Tom Trago, The Mauskovic Dance Band, Cubicolor live, Olaf Boswijk, Luwten, Young Marco, Titia, Karel, Otzeki, Inner River, Some Chemistry, upsammy, RadioRadio en Bakkie Bakkie op. MCDE zorgt samen met onder anderen gerenommeerde Rush Hour labelbaas Antal voor het DJ-programma. Meer namen worden later aangekondigd.

De kaartverkoop voor eilân start donderdag 14 februari. Er zijn alleen weekendkaarten beschikbaar. Voor het festival geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Bij het festivalterrein bevinden zich twee campings en een bungalowpark die via de festivalwebsite te boeken zijn.

  1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

    Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’
  2. Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoordbriefje overgrootvader

    Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoord­brief­je overgroot­va­der

    Daniel Radcliffe is in tranen uitgebarsten tijdens het lezen van het zelfmoordbriefje van zijn overgrootvader. Het papiertje werd de Harry Potter-acteur voorgeschoteld tijdens het BBC-programma Who Do You Think You Are?, dat de roots van de gasten onderzoekt. Radcliffes overgrootvader kwam een grote roof op zijn juwelenwinkel niet meer te boven, helemaal toen de man werd beschuldigd van het willen oplichten van de verzekering, omdat ,,Joden dat wel vaker doen’’.