Volledig scherm
PREMIUM
De bandleden van Earth and Fire in 1979. Vlnr: Gerard Koerts, Jerney Kaagman, Chris Koerts en Ton van der Kleij. © RV

Terug naar de tijd van Earth and Fire

Verzameld werkJerney Kaagman was de opvallende frontvrouw, Chris en Gerard Koerts de muzikale architecten van Earth and Fire, de band waarvan vandaag het verzamelde werk verschijnt. Chris Koerts blikt terug.

Volledig scherm
Chris Koerts © RV

Hoe houd je de tweelingbroers Chris en Gerard Koerts uit elkaar? Vrienden, kennissen en ooms pasten bij twijfel een foefje toe, waarbij het bobbeltje op het rechteroor van Chris ter onderscheid diende.

Chris en Gerard Koerts (69) zijn identiek oud geworden, wonen met aanhang in Frankrijk op luttele kilometers van elkaar vandaan en treffen elkaar geregeld in hun bandje French Connection. Want ook in muzikaal opzicht is de eeneiige tweeling al een leven lang versmolten.

De twee, op 14-jarige leeftijd begonnen als The Singing Twins, richtten in 1968 Earth and Fire op, waarvan vandaag het verzameld werk (negen albums en de onvermijdelijke bonus cd) verschijnt. Tijdens een speciale uitreiking in Den Haag treffen de leden van weleer elkaar weer na jaren. Inclusief zangeres Jerney Kaagman (69), als haar ziekte (Parkinson) het toelaat.

Chris Koerts: ,,Ik verliet in 1979 de band om musicologie te studeren, al bleef ik actief op de achtergrond. Maar, zoals dat gaat, het contact verwaterde. Zeker na mijn verhuizing naar Frankrijk.''

poll

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

  • Ja, Frank Dane is een waardige opvolger (35%)
  • Nee, ik stap over naar een andere radiozender (65%)
976 stemmen