Bram van der Vlught als Sint
Volledig scherm
Bram van der Vlught als Sint © RTL

Terugkeer 'echte Sint' bij RTL ontroerde 1,6 miljoen kijkers

Het cadeautje van RTL 4 om de ‘oude’ Sint Bram van der Vlugt opnieuw zijn kostuum te laten aantrekken, is in zeer goede aarde gevallen bij de kijkers. Sint en Paul pakken uit kon op pakjesavond rekenen op 1,6 miljoen kijkers. De laatste keer dat RTL zoveel kijkers trok op een woensdag is 2,5 jaar geleden.

Het was gisteren de eerste keer dat Paul de Leeuw een Sinterklaasshow maakte voor zijn nieuwe werkgever RTL. Het bleek een gouden zet: hij scoorde met  Sint en Paul pakken uit zelfs beter dan de nieuwe Sintshow Sinterklaas wie kent hem niet op het over het algemeen beter presterende NPO 1. Dieuwertje Blok en Frank Evenblij, die dat programma presenteerden, trokken 1,4 miljoen kijkers. 

Quote

Er is een klein verschil, maar je doet het goed

Bram van der Vlugt

De mooiste verrassing die De Leeuw in petto had, was het bezoekje van Bram van der Vlugt die speciaal voor de gelegenheid zijn pak en mijter uit de mottenballen had getrokken. Van der Vlugt kroop van 1986 tot 2010 jaarlijks in de huid van de Sint en is voor veel mensen nog altijd ‘de enige echte’ Sint. ,,Leef jij nog? Het lijkt Spoorloos wel, mijn broer!’’ riep Hans Kesting uit, die als de Sint al de hele avond bij De Leeuw op de bank zat. ,,Mijn kind!’’ zei Van der Vlugt. Hij kon niet geloven wat hij zag, zei hij. ,,Er is een klein verschil, maar je doet het goed.’’

RTL deed het over de hele avond beter dan concurrent NPO1. De thrillerserie Loïs, dat rechtstreeks tegenover De Leeuws Sintshow stond, trok slechts 577.000 kijkers . RTL 4 deed het beter tegenover Bloks pakjesavondshow op NPO 1: Het Perfecte Plaatje trok 991.000 kijkers. Volgens Mediacourant was laatste keer dat RTL op een woensdagavond zo veel kijkers trok 16 maart 2016.

Volledig scherm
© RTL