Jeroen Pauw.
Volledig scherm
Jeroen Pauw. © ANP

Terugkeer Jeroen Pauw levert Op1 record op

De terugkeer van Jeroen Pauw op de late avond heeft de talkshow Op1 direct een record bezorgd. Bijna 1,9 miljoen mensen schakelden in voor de zondagse editie van het praatprogramma, waarin het presentatieduo Jeroen Pauw en AD-columniste Fidan Ekiz hun debuut maakten. ‘Een verademing', merken kijkers op.

Pauw, die in december stopte met zijn talkshow, kondigde vrijdag zijn comeback op de late avond aan. Hij was als coach en adviseur wel betrokken bij de geboorte van Op1, maar niet te zien als presentator. Toen de omroep bekendmaakte ook in het weekend uit te gaan zenden, besloot Pauw de stoute schoenen aan te trekken. ,,En toen zei ik: ik zou het eigenlijk ook wel fijn vinden om deel uit te maken van het Op1-team", vertelde hij aan Paul Haenen in een uitzending van zijn Radio Oranje.

Zijn entree in de talkshow is goed uitgepakt. Bijna 1,9 miljoen mensen stemden af op de eerste zondageditie van het programma, dat hij samen met Fidan Ekiz presenteert. De twee zetten direct een record neer, nog nooit eerder keken zoveel mensen naar Op1. De talkshow boert ook goed op de zaterdag: toen keken 1,4 miljoen nieuwsgierigen.

Het kersverse presentatieduo, dat gisteren onder meer viroloog Ab Osterhaus en D66-leider Rob Jetten ontving, valt overigens goed in de smaak bij de kijkers. 'Wat een verademing', schrijft iemand. En een andere kijker: ‘Fidan en Pauw op de zondagavond. Ik kan er wel aan wennen’. 

Jahodi on Twitter

Kon haast niet anders. Journalistiek topwerk van Jeroen Pauw en Fidan Ekiz in hun #OP1

Hans Gussinklo on Twitter

@fidanekiz en @jeroenpauw #op1 #pauw de aanleiding is minder maar goed om ze dit programma te zien presenteren. Blijven zou ik willen zeggen.

Ron Eisenmann on Twitter

Pauw en Ekiz, top-team in angstige tijden. #op1 #blijfbinnen #anderhalvemeter #SocialDistance

Angela de Jong vindt de terugkeer van Pauw een lichtpuntje in de coronacrisis:

Luister hier de nieuwe AD Media Podcast

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.