Volledig scherm
PREMIUM
Hollies in 2017. © Rob Haywood

The Hollies: hitmachine van een halve eeuw

Met de Beatles en Rolling Stones vormden The Hollies in de jaren 60 de voorhoede van de British Invasion, die de wereld veroverde met hun beatmuziek. In mei 2018 speelt de groep vier keer in Nederland.

Volledig scherm
The Hollies © ANP

Het was een hitmachine die in de jaren 60 en 70 nimmer haperde. Sterker: The Hollies draaiden tussen 1963 en het midden van de jaren 70 dusdanig op volle toeren, dat ze meer hitsuccessen kenden dan de Beatles.

,,Maar alleen in de hitparade waren we concurrenten”, zegt Bobby Elliott, drummer van de groep uit Manchester die - 50 kilometer verderop in Liverpool - de legendarische Fab Four naar de kroon stak.

,,De Beatles en wij speelden geregeld in de Cavern Club in Liverpool. Bovendien stonden wij ook onder contract bij het platenlabel Parlophone en namen we eveneens op in de Abbey Road Studio’s in Londen.

,,We liepen elkaar voortdurend tegen het lijf. In de platenstudio dronken we thee in de kantine. Na onze optredens in de Cavern Club, waar alleen frisdrank en koffie werd geschonken, en de latere zangeres Cilla Black de garderobe bestierde, pakten we een pint in de The Grapes, de pub aan de overkant.”