Volledig scherm
Brandon Flowers van The Killers © EPA

The Killers en The Cure headliners op festival Glastonbury

De organisatie van het Britse Glastonbury Festival heeft vrijdag bijna de gehele line-up bekendgemaakt. The Killers en The Cure zijn de headliners naast de al eerder bekendgemaakte Stormzy.

Het affiche staat verder vol grote namen als Janet Jackson, George Ezra, Miley Cyrus, Janelle Monáe, Bastille, Jorja Smith, Lauryn Hill, Hozier, Billie Eilish, Snow Patrol en Wu-Tang Clan. Ook onder anderen The Chemical Brothers, Liam Gallagher, Tame Impala, Christine and the Queens en Two Door Cinema Club zijn van de partij. Eerder werd al de komst van Kylie Minogue bevestigd.

Het festival, een van de grootste en populairste ter wereld, is al helemaal uitverkocht. De 120.000 toegangsbewijzen waren in oktober in een halfuur tijd allemaal vergeven. Glastonbury wordt voor het eerst sinds 2017 gehouden. Vorig jaar werd een jaartje overgeslagen om het terrein met een oppervlakte van 364 hectare "weer een beetje tot rust te laten komen''. De 36e editie van Glastonbury vindt plaats van 26 tot en met 30 juni traditiegetrouw plaats in het kleine dorpje Pilton, een paar kilometer van de plaats Glastonbury.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’