The Lion King-componist: Dit is een requiem voor mijn vader

InterviewHans Zimmer componeerde de muziek voor meer dan 150 filmproducties, waaronder The Dark Knight, Gladiator en Dunkirk. Zijn meest bejubelde bijdrage leverde hij aan The Lion King (1994) die hem ook zijn enige Oscar opleverde. Het verhaal over een verweesde welp raakte hem om persoonlijke redenen diep.

Vier jaar lang was Hans Zimmer (61) in de weer om de Disneyklassieker The Lion King begin jaren 90 van passende, opzwepende en originele muziek te voorzien. Het was een klus waar de componist aanvankelijk niet mee uit de voeten kon. ,,Voor mij was het de eerste keer dat ik meewerkte aan een film waarin dieren de hoofdpersonen waren. Ik was gewend om met menselijke emoties om te gaan, maar met beesten had ik weinig ervaring.’’

  1. Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpartijen VS

    Regisseur The Hunt reageert voor het eerst op schrappen film na schietpar­tij­en VS

    Regisseur Craig Zobel heeft voor het eerst gesproken over het besluit van filmmaatschappij Universal om de release van zijn thrillerfilm The Hunt te schrappen na de meest recente schietpartijen in de Verenigde Staten. De film, waarin een groep rijke mensen op armoedzaaiers jaagt, bleek namelijk te controversieel in het licht van de recente gebeurtenissen. Zelfs president Trump moeide zich met de zaak. Zobel hoopt dat de film toch ooit het daglicht ziet.