Volledig scherm
De cast van de hitmusical The Lion King wordt toegesproken door producent Albert Verlinde na afloop van de allerlaatste voorstelling. © ANP

The Lion King maakt plaats voor Anastasia

Vandaag was in het AFAS Circustheater de laatste voorstelling te zien van de Disney-musical The Lion King. Na drie jaar en 1139 voorstellingen valt in Nederland het doek voor de succesvolle Disney-musical om plaats te maken voor de volgende Broadway-musical Anastasia.

The Lion King mocht in Nederland meer dan 1,7 miljoen bezoekers ontvangen sinds de première op 30 oktober 2016. De koning van de musicals won twee keer de publieksprijs voor beste musical. Producent Albert Verlinde sprak de cast vandaag toe na de laatste voorstelling.

,,Toen we The Lion King begin 2016 aankondigden waren de reacties meteen veelbelovend, maar dat de musical drie jaar lang, acht keer per week, in het AFAS Circustheater in Scheveningen zou staan, hadden we nooit kunnen vermoeden", zei Verlinde. ,,Het is niet ondenkbaar dat deze musical over een paar jaar terugkeert naar Nederland, de voorstelling heeft een bijzondere 'Circle of Life'."

Ook van 2004 tot 2006 was de musical in Scheveningen te zien. Destijds werd de musical eveneens door 1,7 miljoen mensen bezocht. Daarmee is The Lion King met een totaal van meer dan 3,4 miljoen bezoekers de best bezochte musical in Nederland ooit.

Door in Engeland
Een aantal acteurs, onder wie Thandazile Soni die de rol van Rafiki speelt, gaat hierna in de Britse tournee spelen. De acteurs repeteren daarvoor al in Engeland op dit moment, maar kwamen vandaag speciaal voor de laatste show terug naar het Circustheater om de Nederlandse productie samen af te sluiten.

The Lion King vertelt over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. Sinds deze week draait de digitaal geanimeerde filmremake van de animatiehit uit 1994 in de bioscopen.

Volledig scherm
De cast van de hitmusical The Lion King na afloop van de allerlaatste voorstelling. De voorstelling heeft de afgelopen drie jaar ruim 1,7 miljoen bezoekers getrokken. © ANP
 1. HBO en Jacksons blijven vechten over documentaire Leaving Neverland

  HBO en Jacksons blijven vechten over documentai­re Leaving Neverland

  Zender HBO en de nabestaanden van Michael Jackson blijven maar ruziën om de documentaire Leaving Neverland. De Jacksons stapten eerder dit jaar rond het verschijnen van de film, waarin de 'King of Pop' wordt beschuldigd van seksueel misbruik, naar de rechter en nu heeft HBO een nieuwe motie ingediend om de zaak te verwerpen. Dat meldt Variety. Eerder deed de zender al een poging om de zaak niet te laten voorkomen, maar dat verzoek werd afgewezen.
 2. De meest memorabele sterfscènes uit Tarantino-films op een rijtje
  582 doden

  De meest memorabele sterfscè­nes uit Tarantino-films op een rijtje

  Regisseur Quentin Tarantino (56) staat niet bepaald gekend om zijn lieflijke romantische komedies, maar eerder om snoeiharde gangsterfilms - zij het boordevol humor - waarin het bloed over het scherm spat. Ter ere van Tarantino’s nieuwste rolprent, Once Upon A Time In Hollywood, zetten we we nog eens zijn bloederigste scènes op een rijtje. We selecteren slechts één scène per reeds uitgebrachte film en sorteren we de lijst op de hoeveelheid doden per film.