Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Bijlo © Marco de Swart

The Nation, een mooi radiodocument

ColumnEen Netflixserie op Radio 1, elke week, in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 12 en half 1: The Nation. Hoorspel, jazeker, radiodrama, audiotoneel, luistertheater in 8 delen, gebaseerd op de Theatermarathon The Nation van Het Nationale Theater.

In Den Haag breekt de pleuris uit. Puber Ismaël gooit een steen door de ruit van een buurthuis in de Schilderswijk. Vlak na dat incident wordt hij gearresteerd en verdwijnt spoorloos. Is hij ontvoerd? Door wie? Waarom gooide hij die steen? Was hij opgehitst door gesubsidieerde Salafisten? Heeft zijn stiefmoeder, zelf afvallig Moslima en eigenaar van een halal wijnbar voor Moslima’s er iets mee te maken of was het de politie?

  1. Warm onthaal voor koningspaar in snikheet India
    Video

    Warm onthaal voor konings­paar in snikheet India

    Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe regeringstoestel vandaag zelf naar India gevlogen voor zijn vijfdaagse staatsbezoek, dat morgen begint. De vorst zette de Boeing 737 vanavond zelf aan de grond op het militaire gedeelte van het vliegveld van New Delhi. Na het taxiën was duidelijk zichtbaar dat de koning de cockpit verliet en zich in de cabine bij koningin Máxima voegde. Onderaan de vliegtuigtrap kreeg het paar bloemen op de rode loper en was er een korte Indiase trommel- en dansceremonie.