Volledig scherm
Noble knock-outs The Voice Senior © RTL/TALPA

The Voice Senior blijft kijkers scoren waar Twan Huys het moeilijk heeft

The Voice Senior blijft een onvervalste kijkcijferhit. Ook gisteravond was het weer raak: de aflevering waarin The Knock Outs centraal stonden, scoorde met maar liefst bijna twee miljoen kijkers. Twan Huys had het moeiljker. Ondanks de sterke lead-in van The Voice, wist hij slechts 665.000 kijkers te boeien.

De muzikale senioren stonden gisteravond voor een heet vuur: The Knock Out was hun laatste kans om een plekje in de finale te bemachtingen. Voor sommige werd die droom werkelijkheid. Zo wist soulkanon Jimi Bellmartin voor de tweede keer de jury van The Voice Senior compleet omver te blazen met zijn optreden. De Dordste verschijning Noble (71) wist het ook voor elkaar te boksen. Zij overtuigde de jury met haar versie van Let's Stay Together.

Volgende week wordt duidelijk wie er met de titel vandoor gaat. Dan strijden de acht finallisten om de winst van het eerste seizoen van de zangcompetitie. 

Moeilijk

Twan Huys heeft het in tegenstelling tot The Voice Senior een stuk moeilijker. De presentator weet sinds de start van zijn gloednieuwe talkshow niet boven de miljoen kijkers uit te komen, iets dat Tan op de vrijdagavond vaak wel voor elkaar kreeg.

Toch was de aflevering van gisteravond, waarin onder meer actrice Monic Hendrickx, zanger Dries Roelvink, en misdaadjournalist Paul Vugts aanschoven, goed voor 665.000 kijkers. Een record voor Huys.

Top 5
1. The Voice Senior (RTL4) 1.923.000
2. Journaal 20:00 (NPO1) 1.572.000
3. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.089.000
4. Half acht nieuws (RTL4) 1.082.000
5. Flikken Rotterdam (NPO1) 1.063.000