Volledig scherm
PREMIUM
Hoffman als Dokter Tinus © Dinand van der Wal

Thom Hoffman: Dokter Tinus houdt met heel zijn hart van zijn vak, net als ik

InterviewHij is de winnaar van een Zilveren Televizierster en boeit als Dokter Tinus al jaren een miljoenenpubliek. Toch is achterover leunen voor Thom Hoffman, vanaf maandag in het zesde seizoen van de hitserie te zien, geen optie. Ook niet nu hij zestig is.

Volledig scherm
© Dinand van der Wal

Wie Thom Hoffman ontmoet, moet even met de ogen knipperen om de gelijkenis met zijn bekende personage Dokter Tinus te vinden. Op het eerste gezicht doet de goedlachse acteur allerminst denken aan de houterige huisarts die hij in de hitserie van SBS 6 vertolkt. Bovendien ligt zijn grijze haar in zijn dagelijkse leven niet op de herkenbare manier plat op zijn hoofd, maar steekt het piekerig alle kanten op. ,,Nee, ik lijk niet echt op Tinus. Daarvoor ga ik sowieso veel te graag met mensen om”, legt Hoffman bedachtzaam uit. ,,Maar wat ik wel met hem gemeen heb is zijn liefde voor informatie en studeren. En Tinus houdt met heel zijn hart van zijn vak. Net als ik.”

Afgelopen maanden kroop Hoffman voor het zesde jaar op rij in de huid van de huisarts uit Wourkem. Deze keer zonder zijn vaste tegenspeelster Jennifer Hoffman. Haar karakter Lisa verruilde het Gelderse dorp voor het zonnige Spanje. Een afscheid met een traan, noemt Thom Hoffman het. Maar ook een grote nieuwe kans voor de serie. ,,Het niveau moet omhoog. Iedere aflevering weer. Door andere mensen tegenover Tinus te kunnen zetten (in het nieuwe seizoen bijvoorbeeld Georgina Verbaan, red.), leert de kijker hem weer op een nieuwe manier kennen.” Zolang de serie met evenveel zorg en aandacht wordt gemaakt als nu, kan hij dan ook nog jaren mee volgens Hoffman. ,,Ik wil het liefst tien seizoenen volmaken. En dan afsluiten met een mooie speelfilm.”