Volledig scherm
Waldemar Torenstra als De Cock (l) en Tygo Gernandt als Tonnie Montijn. © MARTIJNVANGELDER@STUDIOISA*

Thom Hoffman en Birgit Schuurman in Baantjer-serie

Thom Hoffman, Birgit Schuurman en Barbara Sloesen zijn binnenkort te zien in de nieuwe serie Baantjer. Dat heeft RTL vandaag bekendgemaakt. Hoffman speelt een advocaat, Schuurman een barvrouw en Sloesen de dochter van een overleden oud-politieagent.

Ook Leny Breederveld, Charlotte Vandermeersch en Poal Cairo krijgen een vaste rol in de serie. Vooral de casting van Birgit Schuurman is opvallend. Zij en Baantjer-regisseur Arne Toonen maakten eerder dit jaar bekend na tien jaar huwelijk uit elkaar te gaan.

De serie volgt op de speelfilm Baantjer Het Begin die dit jaar in de bioscopen te zien was. In de nieuwe film en televisiereeks is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock, ooit ontsproten aan het brein van schrijver Appie Baantjer, zich begin jaren tachtig staande houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld.

Geen Tygo Gernandt
In de film was Tygo Gernandt te zien als de vorige partner van De Cock, Tonnie Montijn, maar hij keert niet terug in de serie. Zijn rol wordt overgenomen door Yannick Jozefzoon. Andere acteurs die in de film te zien waren, zoals Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer en Loes Luca, keren wel terug. De film trok zo’n 150.000 mensen naar de bioscoop.

De serie is vanaf 30 december in zijn geheel te zien bij Videoland en wekelijks op RTL 4.