Volledig scherm
Het magazine Wendy van Wendy van Dijk houdt na vijf jaar op te bestaan. © ANP Kippa

Tijdschrift Wendy van Dijk stopt, nog wel specials

Het magazine Wendy van Wendy van Dijk houdt na vijf jaar op te bestaan. Vanaf het voorjaar worden de traditionele nummers vervangen door Wendy-specials, schrijft de televisiepresentatrice op haar website. ,,We blijven ons richten op de zoektocht naar geluk en gezond leven."

Wendy zegt zich meer te gaan focussen op online. ,,Wij hebben ervoor gekozen om een digital first-bedrijf te worden, om zo onze doelgroep nog beter te bereiken", stelt ze in een statement op haar website. ,,We willen ons meer focussen op onze dagelijkse content, omdat we zien dat de groei op online en de socials groot is en er dus een enorme behoefte bij ons publiek is om iedere minuut van de dag pakkende verhalen te lezen en goede tips te krijgen. Voor mij is 'een helpende hand bieden' heel essentieel. Via online en op socials kan dat op dagelijkse basis en heb je rechtstreeks contact met je publiek."

Volgens Van Dijk kan ze met de Wendy-specials beter inspelen op die lezersbehoefte naar hulp en inspiratie. ,,In de wereld van print zie je dat er ook daar in snel tempo veel aan het veranderen is en daarom willen we ons ook daar meer focussen op het bieden van een helpende hand.”

Hoeveel specials per jaar zullen verschijnen is niet bekend. Wendy van Dijk gaat samenwerken met de uitgeverij van 100%NL Magazine.