Tim Hofman gaat nieuwe seizoen Over Mijn Lijk presenteren

Tim Hofman (30) heeft er een nieuwe presentatieklus bij. Hij gaat vanaf volgend jaar het programma Over Mijn Lijk presenteren. De BNNVARA-presentator neemt het stokje over van Valerio Zeno, die de omroep na tien jaar verlaat.

,,Ik ga het mooiste programma van de Nederlandse televisie maken", laat Tim vandaag op Instagram weten. ,,Trots, vereerd en ik beloof dat het bijzonder wordt. In 2019 te zien op NPO1." In het programma wordt voor langere tijd een vijftal ongeneeslijk zieke jongeren gevolgd. Over Mijn Lijk werd de eerste twee seizoenen gepresenteerd door Patrick Lodiers, vervolgens een jaar door Yvon Jaspers, daarna weer twee keer door Lodiers en vervolgens  twee seizoenen door Valerio Zeno. Hofman gaat neemt dus het alweer achtste seizoen voor zijn rekening.

Valerio Zeno verlaat BNNVARA na een decennium omdat 'de wegen van de omroep en de presentator de laatste jaren uit elkaar zijn gegroeid', zo staat in een statement. De 34-jarige presentator en dj wilde graag grote amusementsprogramma's maken, maar dat zat er voor hem niet in.  ,,Het is niet zo dat ik stampvoetend het pand heb verlaten omdat ik geen show kreeg", zegt Valerio tegen RTL Boulevard. ,,Sterker nog, ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken. Desnoods freelance, maar dat mocht niet. We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid, dat soort dingen gebeuren.''

Volledig scherm
Tim Hofman met een jongere die hij volgt in Over Mijn Lijk. © Instagram Tim Hofman
Volledig scherm
Tim Hofman © ANP

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (58%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (42%)
18476 stemmen