Volledig scherm
© ANP

Tim Hofman ziekenhuis in geslagen door boze huisjesmelker

updateBNN-presentator Tim Hofman (29) is vandaag tijdens de opnamen van zijn reportagereeks Boos het ziekenhuis in geslagen door een pissige huisbaas. Het incident vond plaats in Nijmegen waar Hofman probeerde te bemiddelen in een slepend conflict tussen een huurder en een huiseigenaar. 

BNN heeft inmiddels bevestigd dat Hofman en zijn team werden belaagd en dat er rake klappen zijn gevallen. Vastgoedhandelaar Ton Hendriks zou hem, zo meldt een ooggetuige op Twitter, 'een rechtse' hebben gegeven. Volgens BNN is niet alleen Hofman maar ook een cameraman in het ziekenhuis beland. De omroep is momenteel bezig met het verzamelen van feiten en bewijsmateriaal om vervolgstappen tegen de verhuurder te kunnen bepalen. Hoe het nu met Tim en de cameraman gaat is onbekend. Een BNN-zegsman: ,,We gaan aangifte doen en komen later met een statement over de gebeurtenissen.'' Hij kon nog niets zeggen over de aard van de verwondingen en of Tim of BNN de huiseigenaar zullen aanklagen. Hofman zelf was vanmiddag niet voor commentaar bereikbaar.

Hendriks laat aan De Gelderlander weten dat hij uit zelfverdediging handelde. ,,Tim probeerde mij te slaan. Toen sloeg ik terug.’’ De Nijmegenaar gaat aangifte doen tegen de programmamaker wegens huisvredebreuk. 

Confettikanon

Hofman kwam vandaag onaangekondigd het kantoor van Hendriks binnen om beelden te maken voor zijn programma. Daarbij werd onder meer een confettikanon afgeschoten. ,,We hebben Tim drie keer gevraagd te vertrekken, maar dat deed hij niet’’, vertelt Hendriks. Dat Tim Hofman inmiddels in het ziekenhuis zou liggen, vindt Hendriks merkwaardig. ,,Er was niet eens bloed te zien’’, aldus de vastgoedmagnaat.

Tegen zakenblad Quote gaf Hendriks nog meer details over het incident op zijn kantoor in Nijmegen. ,,Ze liepen de hal in en knalden zo’n confettikanon af. Vervolgens liepen ze door naar het kantoor, en knalden ze weer zo’n confettispuit af, iedereen schrok zich het apenzuur! Ik heb drie keer gezegd dat ze naar buiten moesten, maar dat deden ze niet. Vervolgens hebben we de politie gebeld. Hij wilde er nog steeds niet uit en probeerde mij op een bepaald moment te slaan. Toen sloeg ik terug. Als hij gewoon naar buiten was gegaan was er niets gebeurd.''

Volgens Hendriks, zo vertelt de schatrijke ondernemer aan Quote, is het personeel getuige en steunt het zijn lezing van het verhaal. ,,De Officier van Justitie is al langs geweest, en die zei tegen mij dat ik aangifte moet doen van huisvredebreuk. Dat ga ik ook zeker doen. Die jongen krijgt natuurlijk nooit een weerwoord, dat durft niemand, maar ik wel. Ik ben daar niet bang voor.''

Vergunningen

Volgens het Brabants Dagblad en De Gelderlander verhuurt Hendriks' bedrijf studio's en appartementen in Nijmegen. Op dit moment is de ondernemer druk aan het bouwen in Tilburg nadat hij eerder te kennen had gegeven 'klaar te zijn' met de gemeente Nijmegen. Hij liet er voor vele miljoenen een historisch hotel renoveren, maar de welstandscommissie stelt dat hij zich daarbij niet aan de vergunningregels hield. Waarover het conflict tussen Hofman en Hendriks ging is niet duidelijk. Wel is zeker dat de politie tussenbeide moest komen toen Hofman de man op zijn gedrag aansprak.

In zijn succesvolle YouTubeprogramma Boos gaat Tim Hofman wekelijks op pad om problemen van zijn jonge volgers op te lossen. Inmiddels heeft hij al bij een groot aantal netelige kwesties bemiddeld. Voor zo ver bekend vielen daarbij nooit rake klappen of gewonden.  

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (12%)
  • Calvé pindakaas (7%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (16%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
29381 stemmen