Timur Perlin krijgt weer een eigen lunchshow op radiozender NPO 3FM.
Volledig scherm
Timur Perlin krijgt weer een eigen lunchshow op radiozender NPO 3FM. © ANP Kippa

Timur, Frank en Eva moeten luistercijfers vernieuwd 3FM opkrikken

NPO 3FM begint april met een vernieuwde programmering. De ochtenduren uitgezonderd krijgt de radiozender een ander jasje met als blikvangers Timur Perlin, die overkomt van Radio 2, en het nieuwe middagduo Frank van der Lende en Eva Koreman.

Timur Perlin keert terug op het oude nest en gaat van maandag tot donderdag de lunchshow verzorgen. De hoop is dat door deze en andere ingrepen weer meer luisteraars op 3FM afstemmen. De luistercijfers van de radiozender blijven al lang achter bij de concurrentie. De zender zag de cijfers de afgelopen vijf jaar met 80 procent dalen. ,,Ik zie mezelf niet als de verloren zoon die even een zender komt redden. Ik kan dat ook helemaal niet. Voor mij is dit gewoon iets nieuws. 3FM is compleet veranderd sinds ik weg ben”, verduidelijkt Perlin.

Quote

Ik zie mezelf niet als de verloren zoon die even een zender komt redden.

Timur Perlin

Frank en Eva vervangen Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen in de middag. Zij verhuizen op hun beurt naar de vroege avond. De komende tijd presenteert Mark het programma nog alleen, omdat Rámon thuiszit vanwege privéomstandigheden.

Herman Hofman vervangt ondertussen Angelique Houtveen in de vroege middag. Zij schuift naar het weekend. Sagid Carter wordt de nieuwe stem van het avondprogramma 3VOOR12. Ze neemt de show over van Eva Koreman, die 3VOOR12 sinds 2018 presenteerde.

Weerzien

De vernieuwde programmering stond al een tijdje gepland, zegt zendermanager Sharid Alles. ,,Het voelt dubbel om in deze onzekere tijd de geplande versterking van 3FM te presenteren. Tegelijkertijd zijn we ook volop met het ‘nu’ bezig.” Zo steekt 3FM vrijdag Nederlandse artiesten een hart onder de riem met de Klomp Top 100 en is het station een actie begonnen tegen verveling onder thuiszittende jongeren.

Voor Frank van der Lende wordt het middagtijdslot een weerzien. Hij presenteerde van 2015 tot eind 2017 ook de middagshow, toen als vervanger van het populaire duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. 3FM haalde zijn programma echter van de zender toen de show niet aan bleek te slaan.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.