Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © AD

Tips voor Humberto

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quote

Wissel Humberto af met Beau van Erven Dorens. Het is een overkill nu, door alle andere programma’s en nevenacti­vi­tei­ten

Angela de Jong

Wat dacht u? Die Angela gaat vandaag vast weer eens lekker los op de dramatische kijkcijfers van RTL Late Night? Ja en nee. Het is natuurlijk zonneklaar dat er iets moet gebeuren daar. Humberto Tan zit op zijn slechtst scorende dagen inmiddels in de buurt van het laatste seizoen van Barend & Van Dorp, toen ze naar wijlen Talpa waren verhuisd. En als de daling nog een poosje doorzet, komen de dramatische cijfers van Het Land van Maas en Geel (herinnert u zich die late avond talkshow überhaupt nog van datzelfde Talpa?) in zicht.

Maar ik wil het vandaag graag positief houden. Wat kunnen Humberto en RTL doen om het tij te keren? Want het mag u misschien verbazen, dat gun ik ze. Als kijker vind ik het alleen maar prettig als ik keuze heb uit twee goede talkshows. Bovendien houdt concurrentie redacties en presentatoren scherp en maakt ze dus beter.

Volgens mij is het ook niet zo moeilijk om een beetje diepgang en urgentie toe te voegen aan een line-up van voetballer Nathan Rutjes, cabaretier Soundos, rapper Diggy Dex en een deskundige die uitlegt waarom je minder bitterballen eet als ze op een rood bord liggen.